ΣΚΕΨΕΙΣ

Για 70 λεπτά η ΑΕΚ έπαιζε μονότερμα τον ΟΦΗ που ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για να χάσει

Ο Παρατηρητής γράφει στις dailytripes και το AEK24HOURS αναδημοσιεύει το κείμενό του μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ.

Μετά το κάζο στην Ευρώπη η ομάδα χρειαζόταν ένα εύκολο απόγευμα για να πάρει τους βαθμούς και να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα να κερδίσει χρόνο και ηρεμία.

Ο ΟΦΗ (όπως όλες οι ομάδες του Δέλλα) ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για την περίσταση, αφού ήρθαν για να χάσουν και να φύγουν. Σχεδόν για 70 λεπτά δεν διεκδίκησαν τίποτα και η ΑΕΚ τους έπαιζε μονότερμα αλλάζοντας με ευκολία τη μπάλα από το κέντρο και στην επίθεση. Ουδείς μας πίεζε, ουδείς μας δυσκόλεψε αφού οι παίκτες του ΟΦΗ έβγαιναν μόνοι τους άουτ.

Εκμεταλλευτήκαμε την διαφορά κλάσης που υπήρχε σε κάποιες θέσεις καθώς και την καλή μέρα που βρέθηκε ο Πήλιος που ξεχώρισε με την απόδοσή του, δίνοντας μια ασίστ και σκοράροντας ένα γκολ.

(Γιατί τον θάψαμε πέρυσι, θα μας πει κανείς?)

Σκοράραμε νωρίς με τον Γκαρσία και το τρίτο γκολ ο Τσούμπερ στο β’ ημίχρονο.

Στα δεξιά ξεχώρισε ο Αμραμπατ με κάποιες σωστές σέντρες, μιας και προτιμήθηκε από τον Ελίασον που απογοήτευσε με τη Νόα.

Τώρα, γιατί αυτοί οι παίκτες στο παιχνίδι με τη Νόα ήταν μέρα με τη νύχτα σε σχέση μ’ αυτό που είδαμε χθες, είναι κάτι που μόνο ο προπονητής μπορεί να μας το εξηγήσει. Ίδιο γήπεδο (με κόσμο), κατώτερος αντίπαλος (που όμως πάλεψε και τα έδωσε όλα).

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει ως έχει και ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός δεν έχει συνέπειες για κανέναν, τουλάχιστον όχι άμεσα. Θα δούμε στη συνέχεια αν ήταν σωστή απόφαση.

Προσπαθώ να σκεφτώ πχ. τι θα έκανε ο γαύρος σε μια ανάλογη περίπτωση, αλλά είπαμε εμείς είμαστε “συναισθηματικοί” τύποι.

Ελπίζω το προχτεσινό στραπάτσο να του δίδαξε κάτι του Αλμέιδα και να είναι πιο λογικός φέτος.

Να σταματήσει τους αλαζονικούς πειραματισμούς εις βάρος της ομάδας.