ΣΚΕΨΕΙΣ

Γερό στομάχι ο ΑΕΚτζής

Βλέποντας τον Ανσαριφάρντ να πηγαίνει σαν να ψέλνει επικήδειο να χτυπήσει το πέναλτι έφυγα από το γήπεδο. Ακόμα και εάν το παιδί από την ασφάλεια του γηπέδου με παρότρυνε να μείνω, έβλεπα το ποτήρι αυτής της ψυχοφθόρας νύχτας να το πιούμε μέχρι τέλους.

Το μεγαλύτερο έγκλημα της ΑΕΚ στο ματς κόντρα στη Βελέζ Μόσταρ ακόμα και με αυτό το ρόστερ είναι το 30λεπτο της παράτασης.

Εκεί έχοντας βάλει το γκολ στο 98 με φτερά στην ψυχολογία της όχι μόνο άφησε το ματς να πάει στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, αλλά δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία και να τελειώσει τον εφιάλτη. Άφησε τη μοίρα της να πάει στα πέναλτι που ο στόχος των Βόσνιων ήταν και αυτός.

Εκεί λοιπόν η ΑΕΚ αμφιβάλλω εάν είχε προπονηθεί στα πέναλτι. Δεν νομίζω να είχε προπονηθεί και το φινάλε ήταν όπως φαινόταν. Ταπεινωτικό τέλος για την Ευρώπη που γυρνάει την ομάδα πίσω πολλά χρόνια.

Ο Μιλόγεβιτς έπαιξε ένα 4-2-3-1, ένα σύστημα με υπεραριθμία στο κέντρο. Εδώ όμως δεν υπήρχε κέντρο. Η μπάλα πήγαινε από τα στόπερ στον Αραούχο και στα εξτρέμ, δείγμα της αδυναμίας της ομάδας να παράγει παιχνίδι από τα χαφ της.

Κομμένη η ομάδα στα δύο με μια σουλουπωμένη άμυνα με Βράνιες – Τζαβέλλα και έναν κεφάτο Αραούχο.

Δεν ξέρω καμία ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο χωρίς κίνηση, κουβαλήματα της μπάλας και κάθετο προωθητικό παιχνίδι από τα χαφ.

Η γραμμή των χαφ εάν δεν αλλάξει και δεν γίνουν δύο μεγάλες μεταγραφές δεν υπάρχει καμία βελτίωση.

Μπήκε ο Σάκχοφ και από τη ζέστη αν και ξεκούραστος κόντευε να σωριαστεί. Ο Μάνταλος έβαλε το γκολ, αλλά δεν είχε καλή απόδοση. Κρυμμένος χωρίς πρωτοβουλίες ενώ ο Σιμάνσκι πρέσαρε χωρίς ουσία. Μεγάλο πλήγμα η απόδοση του Γκαρσία.

Κακό παιχνίδι αλλά και καμία διάθεση από τον Μιλόγεβιτς να του αλλάξει πλευρά από δεξιά στην αριστερή να μπερδέψει τον αντίπαλο προπονητή. Έπεφταν πάνω του δύο και τρεις παίκτες κι έτσι αχρηστεύτηκε μια μονάδα για την ΑΕΚ.

Ο Λε Ταλέκ μοιάζει πιο πολύ για στόπερ παρά για χαφ. Παρόλα αυτά δείχνει ότι ξέρει τη θέση και θα βοηθήσει στα αμυντικά χαφ. Πολύ καλή εμφάνιση ο Στάνκοβιτς. Αυτή η ομάδα θέλει ριζική αλλαγή. Δεν αρκούν τρεις – τέσσερις μεταγραφές. Θέλει χαφ, εξτρέμ και ακραία μπακ.

Προσωπικά δεν πιστεύω σε αυτό το ρόστερ. Είναι καμένο και έχει έλλειψη ποιότητας.

Ακόμα και ο πάγκος της ομάδας έβγαζε μιζέρια και φόβο. Δεν μπορούν πολλά μέλη από την ΑΕΚ να κάνουν πρωταθλητισμό. Έπιασαν ταβάνι και τελείωσαν.

Ριζικές αλλαγές σε όλα για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.

Οι Κονέ, Παπαδημητρίου έχουν και αυτοί ευθύνη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και η διοίκηση δεν πρέπει να δίνει τα κλειδιά σε άπειρους ανθρώπους.

Έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν κι άλλα.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχασε πολλά, αλλά το ποτάμι ή θα σε κουκουλώσει ή θα το προσπεράσεις.

Ενίσχυση ρόστερ και αποδεσμεύσεις από άτομα που δεν προσφέρουν τίποτα.

Γερό στομάχι για να είσαι ΑΕΚτζής αυτή την εποχή.