ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ ξαναέδειξε τις περσινές παθογένειες και ειδικά στον τομέα της διαχείρισης ενός σκορ απέναντι σε ένα καφενείο

Ο Στήβεν Αβραμίδης bloggάρει στο dailytripes με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο και το AEK24HOURS κάνει την αναδημοσίευση.

Διαβάστε το κείμενό του που φέρνει προβληματισμούς αλλά και προτάσεις:

Κατ’ αρχήν να συστήσω ψυχραιμία. Είναι το πρώτο συστατικό για φέτος, που θα έχουμε μπόλικα. Σε πολλά επίπεδα. Και κατά δεύτερον να δούμε σημαντικά γεγονότα. Κατά πρώτον ότι κερδίσαμε κάποια Ίντερ. Μπορεί να μην είναι η ιταλική, αλλά μετά από χρόνια κάποια παιδιά θα διαβάζουν την ιστορία και μπορεί να πιστέψουν ότι βάλαμε τέσσερα γκολ στην Ίντερ. Άλλωστε μπορεί το δεύτερο συστατικό του ονόματος της, να γραφτεί με μικρά γράμματα. Κι άλλωστε το βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ, το γράφουμε εμείς δια των γραφιάδων μας. Όπως τα αγάλματα των δυό παικτών μας. Έχουν καμία σχέση με αυτούς; Νομίζεις ότι βλέπεις ομορφάντρες Ευρωπαίους.

Κατά δεύτερον λοιπόν, να πούμε ότι πρώτη φορά βλέπω ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα, να έχει τόσες γυναίκες στον πάγκο. Με εντυπωσίασαν οι Ανδορίτες, όπως με εντυπωσιάζει κι όλη η Ευρώπη καιρό τώρα. Κατά τρίτον να πούμε ότι η ΑΕΚ έπαιζε απέναντι σε πιτσαρία. Και κατά τέταρτον να πάμε στην κριτική του αγώνα, όσο αυτή μπορεί να γίνει. Και το λέω αυτό διότι στη ζωή μου συγκρίνω μήλα με μήλα κι όχι μήλα με σύκα. Και θα μπορούσα να κλείσω την κριτική με το απλό : Είσαι πανδίκαια με τέσσερα γκολ μπροστά. Κι έρχεσαι τελικά, 4-3. Είσαι ή δεν είσαι μ@@@@;

Δεν χρειάζονται απαντήσεις. Όλα είναι γνωστά από πέρσι και τίποτα δεν έχει διορθωθεί. Το παιχνίδι είναι επανάληψη του Αγρίνιου, της Κηφισιάς ή των Σερρών. Άντε και του ματς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο μας. Δεν ξέρει ο άνθρωπος, δεν μπορεί, δεν θέλει να μάθει. Για τον Αλμέιδα μιλάω. Θα αδειάσει το ποτήρι της ενέργειας, και μετά θα πλακωθεί σε άστοχες αλλαγές και σε τιμωρίες παικτών έτσι άνευ λόγου.

Ο κορυφαίος Λιούμπισιτς, αριστερός μπακ; Την ώρα μάλιστα που δεν θέλει να παίζει σε αυτήν την θέση; Κι ο Πήλιος γιατί δεν μπήκε στην θέση του αφού τον κράτησαν στην ομάδα; Ούτε στο 4-1 δεν κρίνεται ικανός; Ο Άμραμπαντ σέντερ φορ; Εντάξει συμφωνούμε ότι δεν κάνει ο Γκαρσία, αλλά θα τους π@@@@ όλους; Φυσικά κι άλλα τέτοια μπορούμε να βρούμε, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα ξαναέδειξε τις περσινές παθογένειες και ειδικά στον τομέα της διαχείρισης ενός σκορ απέναντι σε ένα καφενείο. Το οποίο ήρθε – και μπράβο του – να παίξει ανοιχτά κι όπου βγει. Κι εσύ τι έκανες; Έβλεπες τον Γκαρσία να παραπαίει, να χάνει ανεπανάληπτα τετ α τετ κι απλά να παίρνει το ριμπάουντ, να έχεις δεκάρι τον Στρακόσα, να έχεις καλό τον Γκατσίνοβιτς, όλους τους άλλους τρεχαλητούς αλλά μπερδεμένους, και στο τέλος να βλέπεις μέσα στην ομάδα τον Γαλανόπουλο – με αλλαγή μάλιστα στο κρανίο του Αλμέιδα αντί του Πινέδα – και τον Μάνταλο !!@!!

Το έλεος πότε το λες; Αύριο στο πρωτάθλημα; Μεθαύριο στο κύπελλο; Ή μήπως στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι; Οι αποφάσεις πρέπει νάναι γρήγορες. Διότι το παιχνίδι το βλέπαμε, δεν στράβωσε κάποια στιγμή από λάθη μόνο μεμονωμένα. Ήταν κακή η ΑΕΚ, χωρίς οργάνωση και στρωτό παιχνίδι. Και δεν χρειαζόντουσαν οι μεταγραφές για να κερδίσεις με δυο γκολ την πιτσαρία. Δεν θέλαμε ούτε ισοπέδωση, ούτε ανδραγαθήματα. Να περάσουμε μια ήρεμη βραδυά. Την πέρασε κανείς; Σίγουρα όχι αυτοί που αποδοκίμασαν στο τέλος. Ποιόν; Θα το βρουν μάλλον αργότερα. Το θέμα είναι να βρει γρήγορα ο Ηλιόπουλος τον τρόπο που πρέπει να απομακρύνει τον Μελισσανίδη και τα στελέχη του χθες.

Υγ1. Υπάρχει καιρός, πάρτε αποφάσεις τώρα.

Υγ2. Κι ο Μουκουντί στον κόσμο του.

Υγ3. Από χαφ εντάξει;