ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαέστροι οι Τάνκοβιτς και Λιβάγια στην τεσσάρα της ΑΕΚ

Με τον Μάρκο Λιβάγια να έχει 2 γκολ και μια ασίστ και τον Τάνκοβιτς να σκοράρει και να μοιράζει μια ασίστ, η ΑΕΚ έκανε περίπατο στην Ουκρανία, επικρατώντας της Ζόρια με 4-1. Η μεσοεπιθετική γραμμή της Ενωσης κεντούσε σε αντίθεση με την αμυντική που παρουσίασε και πάλι προβλήματα.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Εκανε το καλύτερο της πρώτο μέρος και είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που σημειώνει δύο τέρματα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ξεκίνησε διαβάζοντας καλά την αδυναμία της Ζόρια κυρίως στα αριστερά της, ωραίο γύρισμα του Λιβάια στον Τάνκοβιτς για το πρώτο γκολ, φανταστικός ο συνδυασμός Σβάρνα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς για το 0-2 από τον Μάνταλο. Φοβερός και ο Σάκχοφ στο κέντρο, αρκετά ασταθής ο Νεντελτσιάρου.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν διατεθειμένοι να πατήσουν… φρένο και με ωραίο τελείωμα του Λιβάγια από ασίστ του Μάνταλου έγινε το 3-0. Οι Ουκρανοί μείωσαν στο 81’ με τον Κοτσέργκιν, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λιβάγια πέτυχε το δεύτερό του γκολ έπειτα από ασθενή επέμβαση του Σεβτσένκο από σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Zόρια: (Β. Σκρίπνικ, 4-3-3): Σεφτσένκο, Κχομχενόφσκι (59’ Φαβόροφ), Βερνιντούμπ, Χάνα, Σιγκάνικς, Κοσεργκίν, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάγεφ (59’ Γκλάντιβ), Λούνοφ (46’ Ναζάρια), Γκρόμοφ (46’ Σαγιάντ).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85’ Μπότος), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ).