AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν πτοήθηκε ούτε από τον υψηλό πυρετό ο Πινέδα κι έπαιξε κόντρα στον ΟΦΗ

Από την πρώτη στιγμή ο Ορμπελίν Πινέδα αγαπήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ και δέθηκε μαζί του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως έχει εκφράσει την επιθυμία του πως αν η Ένωση τα βρει με τη Θέλτα στην οποία ανήκει να φορέσει και την επόμενη σεζόν τα κιτρινόμαυρα.

Ένας λόγος παραπάνω για να αγαπηθεί ο Μεξικανός χαφ ήταν πως στο κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο Κρήτης αγωνίστηκε με πυρετό. Κάτι που αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Πινέδα παρουσίασε πυρετό την Παρασκευή κι αφού διασφαλίστηκε πως δεν έχει COVID, ακόμη κι όταν ανέβασε ακόμη περισσότερο… θερμοκρασία το Σάββατο, ο ίδιος δεν συζητούσε καν να λείψει από το ματς του Ηρακλείου. Μπήκε στην αποστολή, ταξίδεψε στην Κρήτη με την υπόλοιπη ομάδα και διανυκτέρευσε σε… μονόκλινο, προκειμένου να μην κολλήσει κανέναν συμπαίκτη του. Τη μέρα του αγώνα, ο Ματίας Αλμέιδα ρώτησε τον παίκτη του σε τι κατάσταση είναι, εκείνος αν και ταλαιπωρημένος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να χάσει το ματς με τον ΟΦΗ και νιώθοντας λίγο καλύτερα σε σχέση με το Σάββατο, μπήκε στην ενδεκάδα.

Ο 27χρονος άσος βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ να πάρει τη νίκη και με το 0-3 να διαμορφώνεται στο 62’, ο προπονητής του Δικεφάλου τον απέσυρε για να τον ξεκουράσει στο 76′.

Να τονίσουμε πως Πινέδα και Αραούχο είναι οι πρώτοι σε συμμετοχές παίκτες της ομάδας τη φετινή περίοδο μετρώντας από 29 εμφανίσεις. Έχει παίξει και στα 25 ματς της Stoiximan Super League, ενώ στο Κύπελλο δεν έχει παίξει μόνο στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Πανσερραϊκό.