AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περί Σάλιακα και… σαλιάρηδων

Το όνομα του Μανώλη Σάλιακα ξεκίνησε να εμφανίζεται δυνατά στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε στα μέσα του μήνα του ΑΕΚ24HOURS σας ενημέρωνε χαρακτηριστικά πως το όποιο ενδιαφέρον γράφουν τα ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς ΑΕΚ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Παρόλο λοιπόν την στάση των υπολοίπων κιτρινόμαυρων μέσων ότι ο Σάλιακας είναι κλεισμένος για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα εμείς απλά μεταφέραμε χωρίς πανηγυρισμούς και φανφάρες το ρεπορτάζ, καθώς η κατάσταση στην Ένωση τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο είναι αβέβαιη.

Τελικά φτάσαμε τρεις μήνες και κάτι μέρες μετά ώσπου ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε μανατζερικό γραφείο και από την Ελλάδα μετακομίζει (δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές αλλά υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία) στη Γερμανία για να φορέσει τη φανέλα της Ζανκτ Πάουλι.

Την αποκάλυψη έκανε ο Ευάγγελος Μίχος μέσω της στήλης του στην ιστοσελίδα sportdog ο οποίος έγραψε: “Ο πρόσφατος αποκλεισμός του Σάλιακα από τις (πρώτες) κλήσεις του Γκας Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας σήκωσαν…σκόνη & διάφορες “ερμηνείες”! Μιλάμε άλλωστε για τον -κατά γενική ομολογία- κορυφαίο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος της Super League, της τρέχουσας σεζόν, ο οποίος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 26 του χρόνια, με την χρηματιστηριακή του αξία να κυμαίνεται στις 800.000 ευρώ… Στην ελληνική μανατζερική πιάτσα πάντως περισσότερο ασχολήθηκαν με την πρόσφατη “μεταγραφή” του σε άλλο Γραφείο ατζέντηδων! Γιατί έφυγε από αυτό του Πασχάλη Τουντούρη προκειμένου να πάει σε ατζέντη που έχει έδρα του την Γερμανία! Ακούγεται μάλιστα έντονα πως θα συνεργάζεται με τον Βασίλη Κραστάνα, οπότε θα είναι “ομόσταβλος” με τους Μπουχαλάκη/Μάνταλο/Καπίνο! Σύντομα πάντως θα έρθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις/ θα το πάρουν χαμπάρι και τα άλλα… ΜΜΕ. Anyway, που λένε στο χωριό μου, η αλλαγή μανατζερικής στέγης – έμαθα – πως συνδυάστηκε και με (κανονική) μεταγραφή του! Ο Σάλιακας, που σε τρεις μήνες μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ (τέλος συμβολαίου) έκλεισε σε ομάδα! Σε εμένα, η πηγή μου, ήταν κατηγορηματική: ο τι έκλεισε και όχι πως είναι κοντά ή κλείνει. Στο δια ταύτα: μιλάμε για ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα γερμανική. Δηλαδή ο Σάλιακας την ερχόμενη σεζόν δεν θα καταλήξει ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον Άρη, ούτε στον Ολυμπιακό, όπως στους τελευταίους είχε γραφτεί πολλάκις!! Ντεφάκτο, αυτό που σας γράφουμε…”.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ο Έλληνας μπακ που πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική σεζόν στη Super League ;eχει συμφωνήσει προφορικά με τη Ζανκτ Πάουλι, η οποία είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ισόβαθμη με τη Βέρντερ Βρέμης και στο +3 από την 3η Ντάρμσταντ, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι δύο πρώτες ομάδες ανεβαίνουν απευθείας στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Μανώλης Σάλιακας.

Αυτά για τα περί Σάλιακα και σαλιάρηδων…