ΣΚΕΨΕΙΣ

Ρε μ### η ΑΕΚ δεν είναι Γιάννινα…

Η ομάδα μας κατέβηκε με 4-2-3-1 και με αρκετές ελλείψεις, όπως μας είπαν αυτοί με το μαρκούτσι. Η απόδοση όμως των αθλητών που έπαιξαν, δεν άφησαν καμία έλλειψη να φανεί. Ήταν πολύ καλοί οι Χατζησαφί, Λεταλέκ και Γέβτιτς. Αυτοί θεωρούνται αναπληρωματικοί; Μάλλον πρέπει να ξεσκονίσουμε τα εγχειρίδια της μοντέρνας μπάλας.

Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να είδαμε το καλύτερο πρώτο μέρος φέτος. Αυτό οφείλεται και στις δυό ομάδες και κύρια στο επιθετικό πνεύμα που επέδειξε ο Βόλος. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, ενώ χορτάσαμε τελικές προσπάθειες, μεγάλες φάσεις και σπουδαίες μπαλιές από τα χαφ των αντιπάλων. Πρόχειρα να θυμηθώ, 3 δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτυ, δυό γκολάρες και καμιά 15αριά τελικές. Μεγαλύτερες οι δικές μας και πιο κλασικές, αλλά να μην παραπονιόμαστε. Χορτάσαμε μπάλα.

Αυτό που είδαμε σίγουρα οφείλεται στο κρύο που έκανε αλλά και στις παιδικές τακτικές που ακολούθησαν οι δυο προπονητές. Η ΑΕΚ δεν είχε καλή αμυντική λειτουργία στο κέντρο, ενώ ο Βόλος άφηνε ολόκληρο το γήπεδο ελεύθερο όταν έκανε επιθέσεις. Αν φύγουμε από τις τακτικές, θα πρέπει να σταθούμε στην οργάνωση του παιχνιδιού μας από τον Λεταλέκ που τρύπωνε στα σέντερ μπακ μας και μετέτρεπε το σύστημα σε 3-5-2. Να σταθούμε στην δεξιά μας πτέρυγα που έκανε τρομερή δουλειά με τον Ρότα και τον κορυφαίο σήμερα Γκαρσία, που στην αρχή ήταν αφύλακτος και προς το τέλος κατέληξε να τον κυνηγάνε τρεις παίκτες. Στις τρομερές κάθετες μπαλιές του Γέβτιτς και στο τρομερό κέφι του Αραούχο, τόσο στην συμμετοχή του στις τελικές, όσο και στην οργάνωση επιθέσεων από τα αριστερά.

Γεμίσαμε φίλτατοι από πραγματική μπάλα, χωρίς καμία σκοπιμότητα, χωρίς αυτό το σφιχτό ξυλίκι. Τρέξιμο πολύ, νεύρο στην μεταβίβαση και πολύ ταχύτητα. Πολύ κοντά μας κι ο Βόλος, να το λέμε κι αυτό. Όμως η ΑΕΚ είχε πιο κλασικές ευκαιρίες, έπρεπε να ξεπεράσει το σοκ με τον Τσούμπερ και βέβαια να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ναυάγια. Είχαμε τραγέλαφο. Είχαμε πανωλεθρίες. Είχαμε ντροπή και αηδία. Προσοχή : Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό αν δεν υποστήριζες την ΑΕΚ. Διότι ο Βόλος ήταν καταπληκτικός, ήταν ο μοναδικός πρωταγωνιστής μέσα στο γήπεδο, που στην κυριολεξία διέλυσε την ομάδα μας. Η ομάδα μας που δεν έκανε ούτε μία τελική. Ο αντίπαλος ήταν μια μοντέρνα ομάδα, καλοκουρδισμένη, που ήξερε πώς να αμυνθεί στον χώρο, πώς να πάρει το κέντρο και πώς αλλάζοντας την μπάλα σωστά, να ζητήσει τη νίκη αλλά κύρια το πώς να κατατροπώσει την αστεία ΑΕΚ. Και το έκανε ακόμα και χωρίς προπονητή.

Στην ΑΕΚ δεν μπορείς να βρεις ούτε αρχή, ούτε μέση ούτε τέλος. Δεν ήξερε γιατί μπήκε στο γήπεδο. Πέραν της εμφανούς κούρασης κάποιων, δεν υπήρξε καμία αμυντική συνοχή, ενώ όποια προσπάθεια αντεπίθεσης πήγαινε να γίνει, κόλλαγε πάνω στον χειρότερο σήμερα Τσούμπερ, ενώ οι τακτικές επιθέσεις ήταν απλά γιόμες από τα σέντερ μπακ μπροστά. Πραγματικά ήταν για κλάματα η ομάδα, που εμφάνισε τις παθογένειες όλες επί Γιαννίκη. Αυτές που τις έχουμε ξαναγράψει.

Φυσικά το δάχτυλο του το έβαλε κι αυτός ο γελοίος προπονητής με τις αλλαγές του. Αντί να βγάλει τον Τσούμπερ κι ό,τι γίνει, μπέρδεψε τους πάντες. Γιούσης μέσα στην θέση του Γέβτιτς και Γκαρσία αριστερά με Τσούμπερ πίσω από τον φορ. Μετά από λίγο, ο πανικός συνεχίζεται. Έξω ο Γκαρσία μέσα ο Κοσίδης διότι ο Αραούχο θα πήγαινε πίσω του. Έξω όλο το κέντρο και μέσα ακόμα κι ο Τάνκοβιτς. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αν σκέφτηκε ή αν είναι απλά μαλάκας κι όλα αυτά βγαίνουν πηγαία. Ό,τι όμως και να συμβαίνει, μιλάμε για την τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ.

– ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΧΑΦ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

– ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2080.

Ό άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Δεν ξέρω αν διδάσκει total football. Καλύτερα θάταν να μάθει ο ίδιος απλά football. Διότι μας κούρασε πλέον με την ανοργανωσιά του, την τεμπελιά του, τις αστείες δικαιολογίες του και τις παιδικές αλλαγές του. Εμείς είδαμε την ΑΕΚ σε όλο το δεύτερο μέρος να παίζει άναρχη άμυνα και να ψάχνει την αντεπίθεση. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ.