ΣΚΕΨΕΙΣ

Μέταλλο για πρωτάθλημα

Βλέποντας όλα τα περίεργα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σαφές προσανατολισμό στο να γίνει στέψη στις επόμενες μέρες των εορτών στη γνωστή ομάδα, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να επιστρατεύσει όλα τα όπλα της στο καθαρό ποδοσφαιρικό κομμάτι για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Κάνει μπαμ ότι εξωγενείς παράγοντες μας θέλουν κομπάρσους από τώρα για να εξανεμιστεί το άγχος και η πίεση στον Ολυμπιακό.

Στον πόλεμο που έχουμε, υπάρχουν καλές αναχαιτίσεις με έναν έξυπνο προπονητή και με παίκτες κυρίως στην επιθετική γραμμή να κάνουν παπάδες.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ δεν είχε και πολλά κέρδη, ένα σβηστό 1-0 σ’ ένα ντέρμπι μόνο ουσίας όπως αποδείχτηκε.

Αγωνιστικά η ομάδα ξεκίνησε δυνατά με πίεση και γρήγορες επιθέσεις στη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για δύο λόγους. Πρώτα η κούραση μετά την αρχική ένταση αλλά και η αδυναμία της ΑΕΚ να κρατήσει μπάλα από τα ανασταλτικά της χαφ Σίμοες και Σιμάνσκι.

Αναγκαστικά λοιπόν ο ΠΑΟ έχοντας καλύτερους παίκτες μόνο στη μεσαία γραμμή έκανε παιχνίδι και η ομάδα με σωστές αλλαγές στο β ημίχρονο στη κόντρα με Τσούμπερ έβαλε δύο γκολ αλλά σε ελάχιστα εκατοστά δεν έκανε μια ευρεία νίκη.

Το ματς τελείωσε. Είμαστε στο -6 από τον Ολυμπιακό που περνάει απ’ όλες τις έδρες, άλλες φορές εύκολα, άλλες με διάθεση γκέλας εάν δεν υπάρχει σπρώξιμο.

Το Σάββατο για μένα έχουμε το ματς που θα μας δείξει εάν το πρωτάθλημα θα έχει σασπένς και κιτρινόμαυρο φόντο ή θα γίνει απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο μαχητικός Αστέρας με καλή παράδοση έναντι στην ΑΕΚ σε όλα τα ματς μας δυσκολεύει και μας ρίχνει στο καναβάτσο. Θυμάμαι το ματς στην πρωταθληματική ΑΕΚ που παραλίγο να μας κοστίσει αλλά και τις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ.

Αυτό το ματς θέλει προσοχή και υπομονή γιατί το τρίποντο θα μας δώσει στη χειρότερη βαθμολογική σταθερότητα, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για τον Γενάρη με το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Εκεί ο συμπαθής Γιαννίκης που διαχειρίζεται μια χαρά την ομάδα πρέπει να πιέσει για την απόκτηση δύο χαφ και ενός στόπερ που θα κάνουν τη διαφορά στην Αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ στο κέντρο αλλά και στην άμυνα.

Το μέταλλο για πρωτάθλημα υπάρχει αλλά θέλει ενίσχυση!