AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Γυναικάρες για φίλημα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 3-0, στην πρεμιέρα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών!

Η «Ένωση» πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα. Μπροστά σε 600 περίπου φίλους της ομάδας που μετέτρεψαν το γήπεδο σε… Νέα Φιλαδέλφεια, οι «κιτρινόμαυρες» του Νίκου Κωτσοβού υπέταξαν τον αντίπαλό τους και έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα.

Κορυφαία του αγώνα ήταν η Κόγγουλη που σημείωσε δύο γκολ, αν και καμία από τις αθλήτριες δεν υστέρησε, γεμίζοντας χαμόγελα τους ανθρώπους της ομάδας.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 9′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κόγγουλη πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, μέσα σε αποθέωση. Η ΑΕΚ είχε τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας να βάλει και δεύτερο γκολ, χωρίς επιτυχία. Η Καπνίση στο 30′ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 36′ η Κόγγουλη αν και πέρασε την αντίπαλη γκολκίπερ, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τελική προσπάθεια. Το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με την άμυνα της ΑΕΚ να απομακρύνει τη μπάλα στη γραμμή.

Το β’ μέρος είχε όμοια εικόνα. Η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ, με τις «πράσινες» να αμύνονται. Στο 58′ η Κόγγουλη κατάφερε να ξεφύγει και να περάσει την γκολκίπερ του ΠΑΟ, «εκτέλεσε» και μετά από λανθασμένη απομάκρυνση έκανε το 2-0! Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και έτσι στο 82′ η Βιολάρη από κοντά έκανε το 3-0. Μέσα σε δύο λεπτά, στο 84′ και το 85′, η «Ένωση» έφτασε μία ανάσα από το να σκοράρει κι άλλα τέρματα, με την Χατζηνικολάου και την Κόγγουλη να στέλνουν τη μπάλα έλαχιστα άουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις «κιτρινόμαυρες» να πανηγυρίζουν με τον κόσμο της ομάδας, σε μία ιδανική πρεμιέρα.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ 3-0

Σκόρερς: Κόγγουλη (2), Βιολάρη.

ΑΕΚ (Νίκος Κωτσοβός): Γιαννακούλη, Ζαγκλή, Καπνίση, Τσελέντη, Παυλοπούλου, Τζουτζουράκη, Γεωργίου, Στεφάτου, Παναγιώτου, Βιολάρη, Κόγγουλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *