AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ζητούμενο η νίκη σε έναν ΝΑΟ που θα… κοχλάζει!

Η ΑΕΚ δίνει το πρώτο φετινό της ντέρμπι απόψε (21:30, Cosmote Sports 1) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη νίκη να είναι απαιτούμενη για να ξεπεράσει την γκέλα της περασμένης εβδομάδας αλλά και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ματίας Αλμέιδα όλη την εβδομάδα δούλεψε στα κομμάτια που θα πρέπει να “χτυπήσει” η Ένωση τους πράσινους αλλά και το τι θα προσέξει. Με τις επιστροφές των Λαμέλα, Άμραμπατ, Ρότα αλλά και τις απουσίες των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο, ο Αργεντίνος τεχνικός θα προσπαθήσει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σύνολο κόντρα σε μια ομάδα που και αυτή όπως και η ΑΕΚ παίζει τα… ρέστα της για να μην δημιουργηθεί εσωστρέφεια.

Φυσικά στην προσπάθεια της νίκης ο κόσμος της ΑΕΚ θα δώσει δυναμικό “παρών”, αφού το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Ο κόσμος έρχεται από παντού. Από την Περιφέρεια και το εξωτερικό παρά το δύσκολο της ώρας.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι έτσι και σε αυτό ο Αλμέιδα δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Υπάρχουν ερωτηματικά και διλήμματα όπως για παράδειγμα στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μια πιθανή 11άδα είναι με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια, τους Βίντα – Κάλενς στα στόπερ, τον Ρότα που επιστρέφει ως δεξί μπακ και τον Πήλιο ή Χατζισαφί ως αριστερό μπακ.

Από κει και πέρα αν η ΑΕΚ αγωνιστεί με έναν “κόφτη” τότε ο Σιμάνσκι θα πάρει φανέλα βασικού, έχοντας στο “8” τον Πινέδα και στο “10” τον Λιούμπισιτς. Αν παίξει πιο αμυντικά τότε δίπλα στον Σιμάνσκι θα πάει ο Γιόνσον με τον Πινέδα σε ρόλο μπαλαντέρ κατά πάσα πιθανότητα πίσω από τον επιθετικό. Φυσικά θέση στο χώρο της μεσαίας γραμμής διεκδικεί ο Λαμέλα.

Στα “φτερά” θα βρίσκονται οι Ελίασον (δεξιά) και Κοϊτά (αριστερά) με τον Πιερό να είναι ο μοναδικός προωθημένος μιας και ο Γκαρσία είναι στα πιτς και ο Μαρσιάλ ακόμα ανέτοιμος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Σάσα Στέγκεμαν από τη Γερμανία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κρίστιαν Γκίτελμαν και Κρίστοφ Γκουνς. Τέταρτος ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Αθηνών και στο VAR ο Γκουίντο Βίνκμαν επίσης Γερμανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *