ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Πιερό λύνει τον γρίφο της κιτρινόμαυρης επίθεσης

Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης bloggάρει στο AEK24HOURS για την απόκτηση του Φράνζι Πιερό και επισημαίνει τους λόγους που ο 29χρονος φορ αποτελεί μια safe λύση για την κιτρινόμαυρη επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι στην προοπτική απόκτησης του Πιερό από την Μακάμπι Χάιφα, κανένας –σχεδόν- οπαδός της Ένωσης δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα. Σε αυτό φυσικά δεν φταίει κανένας Ενωσίτης. Οι τρόποι χειρισμού των μεταγραφών από την διοίκηση το φετινό καλοκαίρι και η άκριτη ονοματολογία παικτών που ήταν από ράφι πολύ υψηλότερο από ότι η Ένωση μπορούσε να φτάσει, οδήγησαν στην απαξία της απόκτησης ενός, κατά τα άλλα, ικανού -βάσει βιογραφικού- επιθετικού. Έτσι, δυστυχώς τον τελευταίο μήνα ο κάθε Αεκτζής διάβαζε ονόματα όπως ο Ντεπάι, ο Φοφανά και ο Μαρσιάλ, στόχοι οι οποίοι είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτοι, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκαν στον κόσμο της ομάδας προσδοκίες που δεν μπορούσαν να εκπληρωθούν. Ωστόσο, η απόκτηση του Φράντζι Πιερό αποτελεί μια απόλυτα ορθολογική επιλογή. Μέσα στον μεταγραφικό παραλογισμό του καλοκαιριού, η ΑΕΚ έδρασε ορθολογικά έστω και στην εκπνοή του μεταγραφικού παραθύρου. Ο Πιερό είναι ένας παίκτης ο οποίος έλειπε από το κιτρινόμαυρο ρόστερ. Είναι ένας κατεξοχήν γκολτζής. Τα νούμερα άλλωστε μιλάνε από μόνα τους. Τα 55 γκολ που πέτυχε τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόμενος στην Γκινγκάμπ και την Μακάμπι Χάιφα είναι πλήρως κατατοπιστικά και καταδεικνύουν την ευστοχία του.

Ένα χαρακτηριστικό που δεν είχε η κιτρινόμαυρη επίθεση και που αν υπήρχε νωρίτερα, ενδεχομένως η ΑΕΚ να είχε προσθέσει στην ιστορία της άλλον έναν τίτλο και να αφαιρούσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Νόα. Ωστόσο, με τα αν και τα ίσως δεν γράφεται ποτέ ιστορία. Ο Πιερό είναι ένας target man επιθετικός ο οποίος έχει διαφορετικά στοιχεία από τον Λιβάι Γκαρσία και θα δώσει άλλα στοιχεία τα οποία έλειπαν από το παιχνίδι της ΑΕΚ. Το θέμα είναι ο Ματίας Αλμέιδα να τον προσαρμόσει ορθά και ομαλά στον τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης της ομάδας. Έτσι η Ένωση με την προσθήκη του Πιερό αποκτά έναν παίκτη που διαθέτει το εύκολο γκολ και που η παρουσία του θα δώσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σιγουριά στην επίθεση του Δικεφάλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *