ΣΚΕΨΕΙΣ

Να είναι στο 0-0 και να μη σου δίνουν την πεναλτάρα στον Πήλιο… Μπουκάρεις;

Να είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο 0-0, να μη σου δίνουν την πεναλτάρα πάνω στον Πήλιο ο Ζαμπαλάς με τον Κουμπαράκη και να σου στερούν τη νίκη. Μπουκάρεις στο γήπεδο ή όχι; Ο Μάριος Ματσάνκος γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί των Κρητικών.

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που δεν έκανε με τη Νόα. Έπαιξε όσο πιο απλά και ορθολογικά μπορούσε χωρίς να ιδρώσει απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια… κομπιασμένος για να χάσει. Ήταν ταμάμ το χρονικό σημείο που αντίπαλος για την Ένωση ήταν η ομάδα του Δέλλα η οποία απείλησε ουσιαστικά μία φορά κι αυτή στο δεύτερο ημίχρονο με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη. Είχε αυτοματισμούς, σωστές μεταβιβάσεις, “μπούκες” στην περιοχή, τακουνάκια, γενικά έναν απλό τρόπο παιχνιδιού. Κάτι το οποίο δεν είδαμε απέναντι στη Νόα και είναι κάτι που με παραξενεύει. Διότι δεν μπορεί τα πόδια να είναι βαριά τρεις μέρες πριν και τρεις μέρες μετά να έχουν… φτερά.

Με κορυφαίο τον Πήλιο που όχι μόνο σκόραρε με σεντερφορίσιο γκολ κι έβγαλε την ασίστ για το τρίτο τέρμα, αλλά ήταν ακούραστος, στέλνοντας και πάλι μήνυμα στον Ματίας Αλμέιδα πως όχι μόνο μπορεί να τον υπολογίζει για φέτος αλλά μπορεί να του δώσει από τώρα φανέλα βασικού. Καλό παιχνίδι και για τον Λιβάι Γκαρσία που βρήκε δίχτυα μετά τη γλυκιά σέντρα πάρε – βάλε του Άμραμπατ, ενώ σημαντικό και το γεγονός πως σκόραρε και ο Τσούμπερ.

Στα αρνητικά του παιχνιδιού; Ο ανεκδιήγητος διαιτητής Ζαμπαλάς που έβγαλε τρεις… περίεργες κίτρινες κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ, αλλά αυτό που με έβγαλε από τα ρούχα μου είναι πως δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Πήλιο. Στο 53′ κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 ο Τιάγκο Νας γκρέμισε με τον ώμο εκτός φάσης τον αριστερό μπακ του Δικεφάλου, αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και ο Κουμπαράκης που ένα 24άωρο νωρίτερα ήταν στο Βόλο για το ματς του Ολυμπιακού δεν είδαν την καταφανέστατη παράβαση. Να είναι 0-0 το παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο και να μη σου δίνει αυτή την πεναλτάρα. Μπουκάρεις ή όχι στο γήπεδο;

Όπως και να έχει πάμε παρακάτω αλλά δεν ξεχνάμε τη χθεσινή διαιτησία και φυσικά κρατάμε την εμφάνιση της ΑΕΚ που άρχισε κάπως να θυμίζει την ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο.

Υ.Γ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος και η υπάρχουσα διοίκηση – μέχρι τουλάχιστον να αλλάξουν τα πρόσωπα – θα έπρεπε από το Σάββατο και μετά τα όργια στην Τούμπα να έχουν βγάλει μια ανακοίνωση για τη διαιτησία. Πρέπει να το κάνουν τώρα που είναι νωρίς γιατί μετά το… πουλάκι θα έχει πετάξει!