AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η… διαφάνεια του Λανουά ξεκίνησε! Δεν είδε την πεναλτάρα πάνω στον Πήλιο!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στήριξε την επιλογή του Στεφάν Λανουά αλλά θα πρέπει να αντιδρά όποτε χρειάζεται. Και στο πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε πάνω στον Σταύρο Πήλιο με το σκορ να είναι 2-0 το έκανε μόνο μέσω ανάρτησης στα social media κατά τη διάρκεια της ροής του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Από τη μεριά του ο Γάλλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ μίλησε σε όλους τους ρέφερι της Super League μέσω τηλεδιάσκεψης. Αναφέρθηκε σε όλες τις επίμαχες φάσεις αλλά ξέχασε την πεναλτάρα του Πήλιου.

“Καμία απολύτως αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και στην απόδοση του Σπύρου Ζαμπαλά και των υπόλοιπων ρέφερι στην αναμέτρηση” ήταν η τοποθέτησή του.

Αντίθετα για το ματς της Τούμπας που ο Φωτιάς μαζί με τον Ευαγγέλου έδωσαν χείρα βοηθείας στον ΠΑΟΚ έκρινε πως σωστά ο Άγγελος Ευαγγέλου επενέβη από το VAR για να καταλογιστεί το πέναλτι, που δεν είδε ο Βασίλης Φωτιάς, στο κράτημα που έκανε ο Πεταυράκης στον Κεντζιόρα. Αντιθέτως, ήταν λανθασμένη η επέμβαση του Ευαγγέλου στη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα. Που έγινε το τελικό 3-2. Σύμφωνα με τον Λανουά, δεν έγινε πέναλτι στον Τσάλοφ. Άρα δεν έπρεπε να αποφασιστεί η εσχάτη των ποινών υπέρ του δικεφάλου του Βορρά μετά την εξέταση της φάσης στο μόνιτορ. Ο Λανουά ρώτησε τον Φωτιά γιατί καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπέργκστρομ νωρίτερα, το οποίο πήρε πίσω μετά από ενεργοποίηση του VAR. Ο διεθνής διαιτητής απάντησε: «Έτσι έκρινα το χέρι εκείνη τη στιγμή».