ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ ήταν νευρική, φλύαρη και με μηδενικό σχέδιο δράσης

Ο Στήβεν Αβραμίδης γράφει με τον δικό του ξεχωριστό μα και συνάμα σκληρό τρόπο στο dailytripes για την γκέλα της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Λαμία.

Έχει πολλές αναγνώσεις το παιχνίδι. Και πολλά μηνύματα για το μέλλον. Για τον προπονητή, για τους παίκτες, για εμάς και για την διοίκηση. Φυσικά δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτήν την ανάλυση τώρα, όμως κάποιες ατάκες αξίζουν. Κύρια για το παιχνίδι αλλά και για τις πρώτες εντυπώσεις μου, που κατέπλευσα από την Λέρο κι είπα να δω μια καψούρα που έχω πλην της άγονης γραμμής.

Όχι, δεν θα μπορούσα να μείνω παραπάνω στην Ελλάδα του ’50. Η εταιρεία μου ανοίγει την Δευτέρα. Δεν γύρισα για την ΑΕΚ. Δεν γυρνάω ποτέ παραμονή. Κάνω μια κάποια προετοιμασία για την πρώτη μέρα της δουλειάς. Και δεν ρίχνω κανένα καρφί για τον Αλμέιδα. Έτυχε…

Έτυχε να κατέβει η ίδια ομάδα με την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν αφελής. Δεν είχε ψηλά την άμυνα του, κι είχε διαβάσει καλά τα ατού της ομάδας μας. Λέμε τώρα ατού και με πιάνουν τα γέλια. Δεν υπάρχουν ατού, αδέρφια. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Η ομάδα είναι για τα μπάζα χώρια που σαφώς υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια. Αν όμως, λέω αν όμως υπάρχουν ατού, ας πούμε ότι είναι ο Κοϊτά κι ο Γκαρσία, αυτοί ήταν πλήρως εξουδετερωμένοι.

Κατέβηκε λοιπόν μια ομάδα, που δεν είχε τη ρέντα της προηγούμενης εβδομάδας. Απέναντι σε αντίπαλο που έπαιξε μαζική άμυνα, όμως αυτό ήταν γνωστό κι από πριν. Τι έκανε λοιπόν ο προπονητής; Έπαιζε το πουλί του. Αρχίζω και βλέπω μια ξεκάθαρη φιλοσοφία πεθαμένων θρησκειών ή δογμάτων, που πλέον δεν του φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Εντάξει ηρεμούσα όταν σε κάποια κόρνερ μας. υπενθύμιζε κύρια στον Ρότα να κοιτάζει έναν ξεχασμένο επιθετικό της Λαμίας στη γραμμή της σέντρας. Μπας και πάρει τη μπάλα από απόκρουση. Πράγματι μεγάλη μπάλα ξέρουν οι αμυντικοί μας και πράγματι ο Αλμέιδα εξάντλησε όλη την εμπειρία του.

Κατά τα άλλα, κι αφού γράφουμε κριτική αγώνα, η ΑΕΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ναι, είχε κατοχή της μπάλας και ναι, θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Όμως με δύο παίκτες καλούς , δεν πας πουθενά. Μιλάω για τον Λιούμπισιτς και τον Κοϊτά. Εντάξει προσπάθησε κι ο Μουκουντί κι ο Βίντα κι ο Σιμάνσκι, αλλά μιλάμε για ομάδα σοβαρή, που προειδοποιεί ήδη για συντριβές που έρχονται. Και για νοοτροπίες που θα εμφανισθούν στο γήπεδο : Έφταιξε κάπου ο διαιτητής; Πειράζει που η Λαμία έκανε κάποιες καθυστερήσεις;

Η ΑΕΚ ήταν νευρική, φλύαρη και με μηδενικό σε σχέδιο δράσης σε σχέση με το παιχνίδι αλλά και τον αντίπαλο. Ήξερε ακριβώς πώς θα παίξει η Λαμία, αλλά ο Αλμέιδα φρόντισε να έχει σε χαμηλές πτήσεις τα άκρα του, ποιος ξέρει γιατί. Μπορεί να έκανε προπονήσεις, εν όψει των προκριματικών για την Ευρώπη του χρόνου. Πού να ξέρει κανείς τι περιέχεται σε αυτό το τριετές πλάνο, που έγινε ξαφνικά, πολυχρονικό…

Για να περιμένουμε τι; Την ομάδα των 35 plus να αντέξει; Ένα βλ@@@ που μιλάει για ομάδα που θα βρει ρυθμό κάποια στιγμή, αλλά δεν έχει χαφ να δημιουργεί; Ένα μανιοκ@@@, που έχει δει 30 φορ και κανείς δεν του κάνει; Ή μήπως να περιμένουμε μια ιδιοκτησία, που ακόμα ακούει τον Μελισσανίδη με τα στελέχη του; Πολλά τα ερωτηματικά για τον Μάριο, που μέχρι στιγμής πάει με την διπλανή σουίτα, ενώ θα ‘πρεπε να αισθάνεται ιδιοκτήτης….

Στα αγωνιστικά, είπαμε φλυαρία και μπούρδα ανάπτυξη, όπως και μπάλα. Αν η Λαμία σου κάνει γκολ, η αλογοτροφή θα σε συντρίψει ( δεν κάνω καμία πλάκα ). Η ομάδα πλήρως χάλια και η εξέδρα αρκούντως νευρική. Σημάδια ξεκάθαρα για το μέλλον. Α, ναι. Ισοφάρισε η ΑΕΚ του Αλμέιδα την Λαμία γύρω στο 80. Επίσης είχαμε και δοκάρι αργότερα. Δεν μας ήθελε η μπάλα μάλλον. Μπορεί να του πουν οι δημοσιογραφάρες ή το wiscout. Η μ@@@ δεν έχει όρια…. Σκεφτείτε ότι υπήρξαν Αεκτζήδες που αποδοκίμασαν τη Λαμία.

Υγ1. Ο ψυχ@@@ θα μιλήσει πάλι για πάσες και τρίχες. Οι πάσες πρέπει να χουν αποτέλεσμα ας του πει κάποιος. Τα σέντερ μπακ μεταξύ τους ή τα πλάγια μπακ να βρίσκουν τους κεντρικούς, δεν μας λένε τίποτα. Μπορούμε να κάνουμε χίλιες, αλλά παιχνίδι δεν κερδίζουμε.

Υγ2. Αλήθεια ο Στρακόσα, δεν γουστάρει το build up? Διότι τον βλέπω μόνιμα να απομακρύνει. Αυτός έχει άλλες οδηγίες από τον Αλμέιδα σε σχέση με τους περσινούς;