ΣΚΕΨΕΙΣ

Το πάρτι μετατράπηκε σε γιούχα

Ένα φαινομενικά εύκολο βράδυ, Ματίας Αλμέιδα και ποδοσφαιριστές κατάφεραν να το μετατρέψουν σε γιούχα. Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος.

Πρόκειται περί κατορθώματος μιας και προηγείσαι με μια… Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες 4-0 κι αντί να κάνεις αυτή την αναθεματισμένη λέξη που λέμε εδώ και δύο χρόνια, διαχείριση, βάζεις την ομάδα από την Ανδόρα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κι αν κάποιος γυρίσει και μου πει θα κάνουμε πάρτι στη ρεβάνς θα του απαντήσω πως πάρτι κάναμε μέχρι το 65′ και στη Φιλαδέλφεια. Μετά τι έγινε; Έγινε αυτό που βλέπουμε όλοι μας. Τα χαφ να μετατρέπονται σε μπακ για να χωρέσουν άλλοι παίκτες στην 11άδα, οι εξτρέμ να γίνονται επιθετικοί και ούτω καθεξής. Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφεραν Ματίας Αλμέιδα και ποδοσφαιριστές να μετατραπεί σε γιούχα από τον κόσμο στο τέλος του αγώνα.

Μια γιούχα απολύτως δικαιολογημένη καθώς ο κόσμος έβλεπε την ΑΕΚ να κερδίζει άνετα 4-0, να σκοράρει άθελά του ο Βίντα μετά τη λάθος τοποθέτηση του Στρακόσα σε 4-1 κι αντί να δει το 5-1, ξαφνικά βλέπει το τελικό 4-3 με απανωτά λάθη (Στρακόσα και άμυνας) και η ρεβάνς στην Ανδόρα να γίνεται ντέρμπι από το πουθενά. Η ΑΕΚ έβαλε μπελάδες στο κεφάλι της. Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Δεν της φταίει κανείς και τίποτα. Μόνο ο εαυτός της. Η ΑΕΚ χθες έπαιζε κόντρα στον περσινό… περίεργο εαυτό της και ευτυχώς δεν έχασε.

Σίγουρα είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Ο αντίπαλος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Οι παίκτες σπατάλησαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες να πάρουν μια πιο άνετη νίκη, αλλά πλέον θα ταξιδέψουν με το άγχος. Ένα πραγματικά αχρείαστο άγχος που δημιουργήθηκε από το black out της ομάδας από το 65′ και μετά. Άνευ λόγου και αιτίας. Λες και βγήκαν οι παίκτες από την… πρίζα. Λες κι έγινε κάτι το ξαφνικό. Εκεί που έπρεπε όλοι να πάμε στα σπίτια μας με μια ευτυχία στο πρόσωπο, με ένα χαμόγελο κατάφεραν να μας βάλουν σε σκέψεις, ανησυχίες και φυσικά αποδοκιμασίες.

Πέραν των πολλών λαθών που έγιναν και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, υπήρχαν και θετικά στο χθεσινό ματς. Το μεγαλύτερο η εμφάνιση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς που απολύτως σωστά ψηφίστηκε ο MVP του αγώνα. Ήταν παντού! Έγινε σκόρερ, οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας, έκοβε και… αναγκάστηκε να παίξει αριστερό μπακ. Καλή και η παρουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που αν απλοποιήσει το παιχνίδι του θα είναι ακόμα καλύτερος. Θετικό πρώτο δείγμα μπροστά στο κοινό της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά. Οι υπόλοιποι μέτριοι έως και κάτω του μετρίου.

Πάμε τώρα για τη ρεβάνς. Πάνω κάτω δεν θα αλλάξουν πολλά στο αρχικό σχήμα. Ίσως κάποια πρόσωπα σε κάποιες θέσεις. Απλά την 1η Αυγούστου αντί να πάμε χαλαροί και ωραίοι στην Ανδόρα, θα πρέπει όχι μόνο να είμαστε σοβαροί αλλά και αποτελεσματικοί!