AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η ΑΕΚ πήρε θέση για το τμήμα ποδηλασίας

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ διανύει την μακράν πιο παραγωγική και πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του συλλόγου. Με τμήματα και ομάδες σε δεκάδες σπορ, με εξυγίανση και συνεχή ανάπτυξη.

Ωστόσο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, κάποιοι που στοχεύουν στην αναταραχή και ενεργούν με δόλο, επιχειρούν να εμφανίσουν ως απαξιωμένα και διαλυμένα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής.

Σειρά στην κακόβουλη στόχευση τους είχε η ποδηλασία της ΑΕΚ, ένα από τα τμήματα που συνεχώς φέρνει διακρίσεις, μετάλλια και κατακτά κορυφές ανελλιπώς, κάθε έτος.

Η ποδηλασία, τμήμα με πλούσια ιστορία και διακρίσεις, κυριολεκτικά αναγεννήθηκε μέσα από τις μεθοδευμένες ενέργειες της διοίκησης της Ερασιτεχνικης, την τελευταία 10ετία, όπως και τόσα άλλα τμήματα.

Αν εστιάσει μάλιστα κάποιος στην τελευταία τριετία, θα δει το ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ να «σαρώνει» σε κάθε αγώνα που κατεβαίνει, σε όλες μάλιστα τις κατηγορίες!

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει αγωνιστικά τα πρωταθλήματα στα αγωνίσματα δρόμου, mountain bike, cyclocross κ.λ.π. και έχει στις τάξεις της, τους εν ενέργεια πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας και μερικά από τα σπουδαιότερα ταλέντα των μικρότερων ηλικιών.

Ακόμα και στο eMTB, έχει το χάλκινο μετάλλιο του Ιβάν Μαυροθαλασσίτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα eΜΤΒ, στην κατηγορία των Ανδρών, κι ενώ είναι αθλητής κατηγορίας των Νέων Ανδρών. Αναμφίβολα μια σπουδαία επιτυχία.

Ενδεικτικό επίσης της κυριαρχίας της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι τη φανέλα της, φοράει ο κορυφαίος Έφηβος Έλληνας Ποδηλάτης, Στράτος Μανωλίδης. Το 2023 αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης, 4 φορές Πανελληνιονίκης σε διάφορα αγωνίσματα, ενώ παράλληλα γέμισε χρυσά μετάλλια σε δεκάδες διοργανώσεις. Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας ΜΤΒ. Το 2024 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην Ποδηλασία Δρόμου, αλλά και το Πρωτάθλημα Αττικής.

Ο Νίκος Γεωργιάδης με τη σειρά του, διεθνής και αυτός, εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδηλάτων, πρωταθλητής με πάμπολλα μετάλλια στη συλλογή του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος τρέχει στην κατηγορία των Παίδων, έχοντας φέρει χρυσά μετάλλια σε Πρωταθλήματα και Κύπελλα στις κατηγορίες που αγωνίζεται.

Η επένδυση της ΑΕΚ όμως δεν είναι μόνο στις Ακαδημίες και τις νέες ηλικίες. Με τον δικέφαλο στο στήθος αγωνίζονται και δύο εκ των κορυφαίων γυναικών ποδηλατών. Πρόκειται για τις Μυρτώ Τέσκου και Μαριάννα Γιαμπάνη με χρυσά και όχι μόνο μετάλλια, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Αυτές είναι μάλιστα και οι πρώτες επιτυχίες της ΑΕΚ στις Κατηγορίες των Γυναικών, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η κυριαρχία της ΑΕΚ στην Ποδηλασία δεν τελειώνει όμως εκεί. Η ΑΕΚ στην κατηγορία των Μάστερς, δεν σταματά να κατακτά μετάλλια και διακρίσεις. Την τελευταία τριετία έχει πάνω από 80 μετάλλια, με σπουδαίους αθλητές να βάφουν… «κιτρινόμαυρες» όλες τις κορυφές. Κατσιλιέρης, Πλατσάκης, Σακέλλης, Κωνσταντόπουλος, Χατζηπασχάλης, Γεωργόπουλος, Φίλιος, αλλά και πολλοί άλλοι, κάθε Σαββατοκύριακο κρατάνε ψηλά τη σημαία του Συλλόγου, με την ΑΕΚ να αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία σωματεία στο χώρο.

Για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες, η ΑΕΚ προχώρησε και στην Πίστα, ένα αγώνισμα που έλειπε από το Σύλλογο. Κι όλα αυτά, είχαν αντίκτυπο στην επίσημη Αξιολόγηση των Σωματείων.

Ήδη με το τέλος του 2023, η ΑΕΚ βρίσκεται στη 10άδα των κορυφαίων σωματείων της χώρας σε επιτυχίες και ανάπτυξη.

Πέραν όλων των παραπάνω, η ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια, διοργάνωσε αγώνες υπό την αιγίδα της στα ιστορικά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, γεμίζοντας… ποδήλατα την πόλη της.

Φυσικά, αυτές οι επιτυχίες δεν εφησυχάζουν το Σύλλογο, που βάζει ακόμα υψηλότερα τον πήχη. Και φυσικά η πολυαθλητική ΑΕΚ, με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα τα τελευταία χρόνια, δεν επηρεάζεται από αποδεδειγμένα ανίδεους, άσχετους και επικίνδυνους ανθρώπους, που ονειρεύονται «διάλυση», ψάχνοντας να βρουν μην τυχόν και σε κάποια διοργάνωση ή σε κάποιον αγώνα από τους δεκάδες που γίνονται σε όλη τη χώρα, δεν έλαβε μέρος κάποιος αθλητής της ΑΕΚ.

Το ψέμα προφανώς έχει κοντά ποδάρια, όμως ήρθε η ώρα κάποιοι να έχουν και κοντή γλώσσα. Η υπομονή μας και η ανοχή μας ακόμη και στην αήττητη βλακεία κάποιων, εξαντλήθηκε.

Λόγω αυτής της αήττητης βλακείας τους, ανεχτήκαμε κακώς, ψέματα, ανοησίες και κομπλεξισμούς περί «διαλυμένης Ερασιτεχνικής» σε μια περίοδο γεμάτη τίτλους και διακρίσεις σχεδόν σε όλα τα ομαδικά και ατομικά σπορ. Με νεοσύστατα τμήματα, να «φωνάζουν» ότι ήρθαν για να πρωταγωνιστήσουν και να το κάνουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο της παρουσίας τους. Και προφανώς σε όποια εξαίρεση ήταν επιβεβλημένη η αναγέννηση και η ανανέωση και χρειάζεται να δυναμώσουμε κι άλλο, θα γίνει και αυτό. Γίνεται ήδη βασικά.

Ξεκαθαρίζουμε ότι πλέον προχωράμε σε νομικές ενέργειες για όποιον συκοφαντεί, θίγει, προσβάλλει το κύρος και την αξιοπρέπεια του σωματείου μας, της οικογένειας μας. Γιατί έτσι βλέπουμε εμείς την ΑΕΚ.