AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία σε Αττική και Λάρισα

Ένα από τα κορυφαία Σαββατοκύριακα των τελευταίων ετών ήταν το περασμένο για το ποδηλατικό τμήμα και την Ακαδημία του Συλλόγου, καθώς το διήμερο 22-23/10, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν σπουδαία μετάλλια και διακρίσεις.

Οι ποδηλάτες της ΑΕΚ έτρεξαν σε 4 διαφορετικούς αγώνες στην Αττική και τη Λάρισα, αναγκάζοντας άπαντες να υποκλιθούν στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο «Δικέφαλο».

Στην 1η Ανάβαση Κερατοβουνίου (22/10), που διεξήχθη στην Κερατέα Αττικής και διοργανώθηκε από τον Ερμή Μαρκόπουλου, ο Στράτος Μανωλίδης πραγματοποίησε σπουδαία κούρσα, κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία των Παίδων, ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο. Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στους Ευάγγελο Σακέλλη και Κωνσταντίνο Κατσιλιέρη που θριάμβευσαν για ακόμα μία εβδομάδα στις κατηγορίες Μάστερ Γ’ και Δ’ αντίστοιχα. Οι δύο Πρωταθλητές της ΑΕΚ για πολλοστή συνεχόμενη εβδομάδα έφεραν χρυσά μετάλλια στη Νέα Φιλαδέλφεια, σηκώνοντας στην κορυφή τη σημαία του Συλλόγου. Πρόκειται για δύο σπουδαίους αθλητές, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις επιτυχίες τους, αλλά και από την καθολική αναγνώριση που έχουν.

Όμως οι επιτυχίες δεν… τελείωσαν εκεί για τους δύο Πρωταθλητές μας! Συγκεκριμένα, την Κυριακή (23/10) Σακέλλης και Κατσιλιέρης έτρεξαν στην 60η Επετειακή Ανάβαση Πάρνηθας, με διοργανωτή και πάλι τον Ερμή Μαρκόπουλου, φτάνοντας και πάλι στην κορυφή! Άλλα 2 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Μάστερ Γ’ και Δ’ και βαθιά υπόκλιση στους δύο Πρωταθλητές.

Θερμά συγχαρητήρια και βαθιά υπόκλιση και στον Στράτο Μανωλίδη που μετά τη δύσκολη κούρσα του Σαββάτου πλασαρίστηκε στην 4η θέση και στην Πάρνηθα, καταχειροκροτούμενος! Η επιτυχία του Μανωλίδη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν προστεθεί ότι μετά τις σπουδαίες επιτυχίες σε ποδηλασία δρόμου και ποδηλασία βουνού, όπου κατέκτησε την 2η και 3η θέση αντίστοιχα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπως επίσης και στο Εθνικό Κύπελλο Πίστας που κατέκτησε τον τίτλο, κατοχύρωσε τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Παίδων, και με απόγειο όλων αυτών τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Δρόμου που διεξήχθη στη Σλοβακία, συνεχίζει να αγωνίζεται και να τρέχει σε υψηλό επίπεδο, κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις. Ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της Ακαδημίας του Συλλόγου μας που συνεχίζει να κατακτά κορυφές, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, Ιβάν Μαυροθαλασσίτη, πρεσβεύοντας τις αθλητικές αξίες και την ένδοξη ιστορία του τμήματος.

Πολύ καλή παρουσία και από τους Ανδρέα Γεωργόπουλο (18ος-Μάστερ Γ’), Σταύρο Αρχόντη (24ος-Μάστερ Γ’), Ανέστης Παπιομύτης (9ος-Μάστερ Δ’).

Το 5ο χρυσό μετάλλιο και 6ο συνολικά το Σαββατοκύριακο, ήρθε από τον Κωνσταντίνο Γιαννίκη, ο οποίος πρώτευσε, μάλιστα, στην ενιαία κατάταξη της Κατηγορίας Μάστερς στην Ανάβαση Σπηλιάς στο Συκούριο Λάρισας (διοργανωτής ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λάρισας).

Τέλος, ο Νίκος Γεωργιάδης, έτρεξε στο σπουδαίο διεθνή αγώνα MOUNTAIN BIKE SALAMINA EPIC, που διοργανώθηκε από την AlterBikes. Ο νεαρός αθλητής της «Ένωσης», παρά το γεγονός ότι υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, λαμβάνοντας ειδική άδεια για να αγωνιστεί -χωρίς προπόνηση-,κατέλαβε την 34η θέση στο XCO HC U23, ενώ την επόμενη μέρα πλασαρίστηκε στην 51η θέση στο XCO HC MEN ELITE, ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές, αποδεικνύοντας μεγάλη δυναμική, παρά το νεαρό της ηλικίας του και τιμώντας τα χρώματα της γαλανόλευκης και τις κιτρινόμαυρης σημαίας.

Η ΑΕΚ εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήριά της για ακόμα μία φορά σε όλους τους αθλητές της που για ακόμα μία εβδομάδα κράτησαν ψηλά την κιτρινόμαυρη σημαία!

*Μέρος του φωτογραφικού υλικού είναι του κ. Νάσου Τριανταφύλλου.