ΣΚΕΨΕΙΣ

Κινούμεθα στη δημιουργία μιας ολοκαίνουριας ομάδας που θα έχει πάθος και φλόγα

Τελειώσαμε λοιπόν και με την σούπερ λίγδα. Λογικά έχετε δει τα μπλοκ των ψηφισάντων, που όμως δεν λένε απολύτως τίποτα για τις μετέπειτα εκτελεστικές αποφάσεις που θα παρθούν σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και κυρίως των μπαράζ. Το να συμμετέχουν τέσσερις ομάδες ή πέντε δηλαδή αντί για έξι. Ουδόλως απασχολεί την ΑΕΚ κάτι τέτοιο. Όπως ουδόλως την απασχολεί ποιος είναι ο πρόεδρος. Ένα σπρωξιματάκι ήταν αυτό.

Την ΑΕΚ οφείλει να την απασχολεί το αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως η ευρωπαϊκή της πρόκριση. Η ενίσχυση της ή όπως sic αναφέρεται φέτος, η αναβάθμιση της. Εκεί πρέπει να σπρώξει το ενδιαφέρον της αυτή την στιγμή και πουθενά αλλού. Εκεί που φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει αρκετά. Διότι κατανοητό είναι να γίνονται προσθήκες στο ρόστερ μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά κάποια παιδιά θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν πάει ήδη στην προετοιμασία.

Δεν μιλάω φυσικά για τους τερματοφύλακες. Με την σιγουριά που υπήρχε για τον Μπρινιόλι, η ανακοίνωση θα γίνει μόλις τελειώσει το συμβόλαιο του με την αλογοτροφή. Τώρα αν θα αποκτηθεί αμέσως κι ο δεύτερος, είναι απλά μια λεπτομέρεια. Δεν εξαρτάται η πρόκριση μας από την θέση αυτή. Αλλού είναι τα θέματα, κι είναι σοβαρά όσο κι αν οι ανανεώσεις του Χατζησαφί και του Κάλενς, απαλύνουν ελαφρώς την κατάσταση.

Εγώ μιλάω για το κέντρο κύρια και πλέον την επίθεση. Που μπορεί κι ο Τσιλούλης να προσφέρει, αλλά χρειάζονται μπόλικοι παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ ή πιο καλά για να το γεμίσουν. Μιλάμε ότι δεν έχουμε Αραούχο και Πόνσε, μάλλον δεν έχουμε Άμραμπαντ, κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι ο Γκατσίνοβιτς, ο Τσούμπερ κι ο Φερνάντες, ενώ λογικά κι ο Γκαρσία θα ξέρει πλέον ότι είναι προς πώληση. Εντάξει καταλαβαίνω ότι ασχολούνται και με μπακ αλλά δεν είναι εκεί κι όλη η ουσία.

Όπως καταλαβαίνω και την διάθεση του νέου ιδιοκτήτη για κάποια ηχηρά ονόματα, καθώς και την πλήρη απομελισσανιδοποίηση της εταιρείας και του ρόστερ. Το θέμα είναι τι ψάρια θα πιαστούν και πόσο ήρεμος θα παραμείνει ο Αλμέιδα. Ειδικά σε περίπτωση στραβής στην Ευρώπη. Διότι για φέτος, κι έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση με την συμμαχία των γαύρων, η Ευρώπη δείχνει να είναι το αποκούμπι.

Πάντως γενικά, είμαι αισιόδοξος. Νοιώθω ότι γίνονται προσπάθειες κι επαφές. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κοσκίνισμα αρκετό κι είναι λογικό. Και νομίζω ότι κινούμεθα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή για την δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας ομάδας. Που θα έχει το πάθος και την φλόγα που είχαμε πέρσι. Ελπίζω να έχει και την απαιτούμενη ποδοσφαιρική προσωπικότητα κι όχι απλά τους τρεχαλατζήδες που θέλει ο Αλμέιδα και που ήδη έχει αρχίσει και τους τραυματίζει στο εξωτερικό.

Υγ. Για μένα δεν υπάρχουν ωραιότερες συνθήκες για την ΑΕΚ και τον Ηλιόπουλο. Τα σπρωξίματα θα γίνουν ξεκατινιάσματα και θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πράματα, τόσο σε επίπεδο παραγοντικό όσο και σε επίπεδο αγωνιστικό. Αρκεί να έχουμε μια δυνατή ομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *