AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή στη δράση με σκοπό το διπλό στο ΣΕΦ

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση της Basket League με εκτός έδρας παιχνίδι. Η Βασίλισσα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό (17:15, ΕΡΤ3) στο ΣΕΦ, στον πρώτο προημιτελικό των Play Offs της Basket League.

Η ΑΕΚ έχει να δώσει αγώνα από τις 27 Απριλίου, όταν είχε παίξει στην Καρδίτσα με αντίπαλο την τοπική ομάδα στο φινάλε των Play Out. Είναι προφανές ότι με τόσο μεγάλη αποχή, αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα εμφανιστεί στο παρκέ, η ομάδα του Ηλία Ζούρου, από άποψη ρυθμού. Πρόκειται λοιπόν για μία δοκιμασία για την Ένωση, αφού και ο αντίπαλος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας.

Η πρόκριση για τα ημιτελικά, θα κριθεί στις δύο νίκες συνολικά, ενώ το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, θα διεξαχθεί στο κεκλεισμένων των θυρών, Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, το προσεχές Σάββατο (19/05, 17:15).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, θυμίζουμε ότι στα προηγούμενα ματς, απουσίασαν οι τραυματίες, Μπράντον Νάιτ (μερική ρήξη περονιαίων τενόντων αριστερού κάτω άκρου), Δημήτρης Φλιώνης (ενοχλήσεις στη μέση) και Τζόρνταν Μόργκαν, που έχει τεθεί εκτός του ρόστερ, λόγω του τραυματισμού του (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα).

Ακόμα, στις ΗΠΑ βρίσκεται ως γνωστόν ο Τζάστιν Τίλμαν, που ούτως ή άλλως είναι τραυματίας (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός).

Απουσιάζει επίσης και ο Όστιν Χόλινς, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης αναμένεται να επιστρέψει, μιας και έχει ξεπεράσει εννοείται την ίωση, που τον είχε αφήσει εκτός αγώνα στην Καρδίτσα. Επίσης, να προσθέσουμε ότι ο Μπράντον Νάιτ ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπόνηση της ομάδας, τις τελευταίες μέρες.