ΣΚΕΨΕΙΣ

Κάτσε και βλέπε τον Πινέδα των 6 μύριων δεξί μπακ και τον Λιούμπισιτς των 4 μύριων να σε εκθέτει συνέχεια

Μας τρολάρησε μάλλον ο προφήτης με την χρησιμοποίηση του Λιούμπισιτς σήμερα, αλλά δεν μασάμε εμείς. Μασάμε; Φυσικά και όχι. Ο μαλάκας αποδεικνύεται μόνος του. Κι ο μαλάκας έχει δυο χαρακτηριστικά; Πρώτον ότι απολαμβάνει τους ύμνους από βαλτούς που λέγονται δημοσιογράφοι και δεύτερον ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

Όμως δεν θα πάμε έτσι. Σήμερα κάνουμε κριτική του αγώνα. Που γενικά κι αόριστα , η ΑΕΚ ήταν κακή, αλλά για να την δικαιολογήσω, ας την πω απλά επιπόλαια. Δεν γίνεται να παίζεις ένα πρωτάθλημα με το κορμί εδώ και το μυαλό σε άλλο γήπεδο. Τι να κάνει κι ο παίκτης όταν βλέπει τον ψυχακοπροφήτη να πηγαίνει ανά τρία λεπτά στον πάγκο και να ρωτάει τι γίνεται στου Χαριλάου…

Εν πάση περιπτώσει, προσπάθησε η ομάδα να παίξει μπάλα. Δεν είχε μεγάλες αλλαγές, αλλά είχε τον Λιούμπισιστς – ρε τι διάολο η μοίρα να τον βγάζει κορυφαίο παίκτη -, δυο αμυντικά χαφ και τον Βίντα χαμένο κάπου στο κέντρο. Μιλάμε για μια ομάδα, που απλά δεν ήταν ομάδα. Σήμερα ήταν καθαρά, οι ατομικές ενέργειες, που απλά εντάχθηκαν σε κάποια δήθεν ομαδική λειτουργία.

Μπορείς να πεις ότι ήταν λόγω της νευρικότητας. Μπορείς να πεις ότι πλέον δεν θέλανε να ελπίζουν καρτερώντας κάποιο δώρο από αντίπαλο. Μπορείς να πεις πολλά ( θα σας πω για το τι έλεγε ο Δημητριάδης ή γιατί πήγε φανερά ο Μελισσανίδης επάνω ), αλλά δεν είναι για το παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν μονόδρομος κι αυτό, αλλά στην ουσία παρωδία στησίματος ή σχεδιασμού. Νομίζω ότι ο Αλμέιδα, δεν άντεξε την πίεση.

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς παίζαμε. Έπρεπε να επιτεθούμε και το ψάξαμε με τον Άμραμπαντ και τον Τσούμπερ, που για μένα αυτός ήταν σήμερα ο αρχηγός. Την ώρα μάλιστα που δεν του έβγαινε τίποτα του Mαροκινού και την ώρα που βλέπαμε αυτό το όρθιο κρέας, τον Γκαρσία, τον οποίον τον παντρευτήκαμε τελικά. Επίσης κανείς δεν κατάλαβε γιατί υπήρχαν τα δύο αμυντικά χαφ και πώς ήταν δυνατόν να έρθει η δημιουργία. Το πουλέν του προφήτη σήμερα, ο Πινέδα, ήταν έξω αλλά κι όταν μπήκε, πήγε δεξί μπακ.

Όμως οι ατομικές προσπάθειες φέρανε το αποτέλεσμα. Δυο σουτ, προσωπικές ενέργειες του Τσούμπερ και του Λιούμπισιτς, μας φέρανε μπροστά και πλέον έβλεπες τους περισσότερους να κοιτάνε στο κινητό τους τι γίνεται στο άλλο παιχνίδι. Κανέναν δεν ενδιέφερε τι έκανε η ΑΕΚ και φυσικά ούτε και η ΑΕΚ τους ιντριγκάριζε με κάποιο καλό ποδόσφαιρο. Το τρίτο γκολ ήταν απλά ένα επιστέγασμα τυφλό χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα από όσα έχουμε θεωρητικά διδαχτεί.

Πάντως η ομάδα μας έτρεξε, για να πούμε και τα καλά. Είχε διάθεση αλλά δεν είχε την προσωπικότητα στο γήπεδο για να την κατευθύνει. Φιλότιμο υπήρχε αλλά δεν υπήρχε ο στρατηγός. Κι αυτό το παιχνίδι σηματοδοτεί τις ανάγκες για το μέλλον, που όπως διάβασα έχει ήδη γίνει ο σχεδιασμός. Όταν το διάβασα, πράγματι έπεσα από τα σύννεφα. Λες κι ήμουν σε άλλη χώρα. Στην Ελλάδα και ειδικά στην ΑΕΚ, έχει γίνει προγραμματισμός; Μπράβο ρε παιδιά, δεν θα περιμένουμε θρίλερ στις μεταγραφές φέτος.

Και τελείωσε η σεμνή τελετή με το τερμάτισμα στην δεύτερη θέση. Διότι ο Αλμέιδα έκανε και τις αλλαγές του, οι οποίες φυσικά τι να προσφέρουν; Ξέρανε από τον πάγκο το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, χώρια που Γκατσίνοβιτς και Αραούχο, είναι απλά τέως παίκτες. Ναι, έβαλε γκολ ο Σιμάνσκι και περάσαμε τη Λαμία με ευρύ σκορ. Δεν θέλαμε αυτό ρε προφήτη. Θέλαμε να πιστοποιήσουμε φέτος ότι ήμασταν καλύτεροι. Κι ήρθες κόντρα στα λόγια σου : Το project ήταν τριετές, πράγματι. Επειδή το πήρες πέρσι, ίσως βιαστικά, φέτος έπρεπε να το χάσεις; Κάτσε και βλέπε τον Πινέδα των 6 μύριων δεξί μπακ και κάτσε και βλέπε τον Λιούμπισιτς των 4 μύριων να σε εκθέτει συνέχεια.

Υγ1. Ο Λιούμπισιτς μου έκανε εντύπωση σαν Κροάτης. Να μην αφιερώσει το γκολ του στον προφήτη; Εγώ , θα τον είχα κατουρήσει.

Υγ2. Κατέβηκα στο μπαρ στο διάλειμμα να πάρω ένα ουίσκι. Δίπλα μου ήταν ο Γαλανόπουλος. Μιλάμε ότι τρόμαξα. Αυτό το παιδί έπαιζε αμυντικό χαφ; Ευτυχώς που δεν έπαιζα εγώ σε αυτήν την ηλικία αντίπαλος του. Ο μισός από εμένα σε ύψος και σε σωματοδομή.