AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Το φάρμακο της νίκης δεν το έχει κανείς, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος

Προβληματισμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα μετά το ισόπαλο 2-2 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε τα παρακάτω:

 Για ένα παιχνίδι που έδειχνε να είχε τελειώσει υπέρ της ΑΕΚ και χωρίς να είχε απειληθεί. Μετά το 2-1 του ΠΑΟΚ όμως, φαινόταν ότι η ομάδα περίμενε να έρθει το κακό. Εχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Και μετά το 2-2 ξαναβγήκε η ομάδα μπροστά και είχε φάσεις. Στο κομμάτι της διαχείρισης τι έφταιξε και ισοφαρίστηκε;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Διαχωρίζω το παιχνίδι σε πολλά κομμάτια. Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο μια καλή αρχή που κάναμε. Έπειτα ο αντίπαλος άλλαξε κάποιους παίκτες. Πρόσθεσαν περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε προήλθε από δικό μας λάθος. Μετά από πολλά φάουλ που μας σφύριξαν ήρθε ένα δεύτερο γκολ, από φάουλ από μακρινή απόσταση. Ένα παιχνίδι ποτέ δεν τελειώνει είτε προηγείσαι 1-0 ή 2-0. Δεν θεωρούμε τελειωμένο κανένα παιχνίδι. Βλέπω τον αντίπαλο. Ένας μεγάλος αντίπαλος. Αλλά πιστεύω κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και είναι όλα ανοιχτά. Όλα είναι ισοδύναμα. Σκεπτόμενος το θέμα όταν προηγείσαι και σε ισοφαρίζουν, σκέφτεσαι «γιατί». Έχει πολλές απαντήσεις. Μια είναι ότι γυρίζει εναντίον σου το παιχνίδι. Άλλες λόγω ικανότητας του αντιπάλου κι άλλη εξήγηση ότι μπορεί να γίνει από δικά μας λάθη. Όλα αυτά μου θυμίζουν την περσινή χρονιά. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική ήμασταν πίσω στη βαθμολογία. Τώρα το πρωτάθλημα είναι ανοιχτά για περισσότερες ομάδες. Θα παιχθεί μέχρι τέλους».

Ποια σημεία χρειάζεται η ΑΕΚ βελτίωση ενόψει της συνέχειας;

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλες τις ομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι σαν να έχεις ένα… κοντό σεντόνι. Κάποιες φορές όταν κρυώνεις σκεπάζεις το κεφάλι και κρυώνουν τα πόδια σου. Τώρα η ομάδα που θα είναι περισσότερο δυνατή, πιο συγκεντρωμένη και κάνει λιγότερα λάθη θα πάρει το πρωτάθλημα. Γνωρίζετε ότι θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όπως κάναμε και πέρυσι. Κρατάω τα γκολ που έχουμε δεχθεί, τα λάθη, κοιτάω μέσα μου να δω τα δικά μου λάθη. Αλλά πάντα έχω στο μυαλό μου ότι αυτή η ομάδα θα παλέψει μέχρι τέλους. Αυτή η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο για να κερδίσει. Θα δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε γι’ αυτό. Αυτό με το… κοντό σεντόνι είναι συγκεκριμένο. Σήμερα ξαφνικά όλες οι αλλαγές μας ήταν πιο αμυντογενείς όπως συνήθως και δε σου εγγυάται κάτι. Το φάρμακο της νίκης δεν το έχει κανείς. Πρέπει να επιμείνουμε στη δουλειά. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα είμαστε ως το τέλος. Να αντιληφθούμε ότι είναι ισοδύναμο πρωτάθλημα».

Πόσο επηρέασαν οι αναγκαστικές αλλαγές με Γκαρσία, Ρότα και Γκατσίνοβιτς. Τι έχει ο Γκαρσία, ενώ επίσης φάνηκε να μη δέχθηκε στο τέλος κάτι που του είπε ο Λουτσέσκου. Αν θέλει να το σχολιάσει;

«Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, τα παιδιά που μπήκαν τα πήγαν καλά. Οι τρεις αλλαγές εχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σήμερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον αντίπαλο, στη θέση που έπαιξε ο Γκατσι τα πήγε καλά. Ο Λιβάι στα 10 λεπτά ένιωσε πόνο. Ο Πόνσε έκανε ζέσταμα σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Όταν πάω να κάνω μια αλλαγή, πρέπει να ξανακάνω σκέψεις γιατί ο Άμραμπατ μου ζητάει αλλαγή. Είναι λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν, γιατι σε γενικές γραμμές κάναμε καλό παιχνίδι. Στο δεύτερο ερώτημα χαιρέτησα τον προπονητή. Είναι ένας μεγάλος προπονητής. Πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι. Του εκδήλωσα τον τρόπο που σκέφτομαι. Η ομάδα του πάντα παίζει καλά».

Για τους 19 χαμένους βαθμούς ενώ η ΑΕΚ προηγείται στα ματς της. Κι αν θεωρείται ότι είναι πολλοί στην κλειστή μάχη του τίτλου;

«Βλέπω επίσης τους βαθμούς που έχει κερδίσει η ομάδα. αλλά και τα στατιστικά μετά από κάθε ματς. Είχαμε άλλη μια φορά σήμερα περισσότερες αποτελεσματικές πάσες, κατοχή, σε ένταση. Έπειτα αν δούμε τους βαθμούς που χάσαμε από τα γκολ που δεχθήκαμε στον μεγαλύτερο βαθμό εμείς ήμασταν αυτοί… Είστε παρόντες στις προπονήσεις τις Τετάρτες. Βλέπετε τη δουλειά μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά, πολλούς βαθμούς λόγω λαθών, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Αν ήμουν ένας αρνητικός άνθρωπος θα κοίταζα άλλους αριθμούς. Επειδή εγώ πιστεύω στη δουλεία και είμαι ένας θετικός άνθρωπος αυτό μου επιτρέπει να βλέπω τα λάθη, αλλά και την πραγματικότητα, ότι μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική. Προέρχεται από μια χρονιά με τίτλους, και είναι σε μια χρονιά που παλεύει για το πρωτάθλημα. Βλέποντας κάποιος την πραγματικότητα μπορεί να προοδεύσει. Μέρος αυτού είναι και η αναγνώριση στους αντιπάλους. Γιατί δεν έχω δει να εκεί προσπαθείς να υπερασπιστείς σε χιλιοστά δευτερολέπτου . Είμαστε έναν βαθμό πίσω, είμαστε ανταγωνιστικοί, υπάρχει ελπίδα. Οπότε αν το θέλει ο θεός θα είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος. Αν δούμε όλα τα γκολ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 93 τοις εκατό των γκολ οφείλονται σε λάθη, Αυτό μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε αυτό που είναι. Οπότε το δεχόμαστε και δουλεύουμε για να βελτιωθούμε, όποιος είναι δυνατός πνευματικά συνεχίζει μπροστά κι αυτός που φοβάται ή έχει αμφιβολία μένει πίσω».