AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Κάν’ το όπως στον πρώτο γύρο

Με οδηγό το παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ (18:45, ΕΡΤ3) στην Πυλαία έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από περίπου 20 ημέρες λόγω της διακοπής του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος και των εθνικών ομάδων.

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου έχει δουλέψει μέσα στο διάστημα της διακοπής, με στόχο να εμφανιστεί ανανεωμένη και είναι ξεκάθαρο ότι από βαθμολογικής άποψης, η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Άλλωστε, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 7-11 και είναι στην 7η θέση μαζί με τον Κολοσσό, αλλά ουσιαστικά στην 8η, γιατί υστερεί στην ισοβαθμία. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 6η θέση με 8-10. Η Βασίλισσα κυνηγάει την εξάδα, για να παίξει στα Play Offs στον τρίτο γύρο (θέσεις 1-6) και να αποφύγει τα Play Out (θέσεις 7-12).

Θυμίζουμε πως στα τελευταία ματς η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Κολοσσό στη Ρόδο και τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια αντίστοιχα, ενώ συνολικά μετράει πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, εκτός βρίσκονται οι τραυματίες, Τζάστιν Τίλμαν (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός) και Δημήτρης Φλιώνης (ενοχλήσεις στη μέση). Θυμίζουμε επίσης ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται να αγωνιστούν μέχρι 6 ξένοι σε κάθε ματς. Ο Τίλμαν είναι εκτός, με την εξάδα που είναι δηλωμένη να αποτελείται από τους Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Τσέισον Ραντλ, Μπράντον Νάιτ, Τζόρνταν Μόργκαν και Όστιν Χόλινς. Ο Λάνγκστον Χολ, δεν έχει δηλωθεί στο ρόστερ της Ελλάδας, ενώ υπάρχει μία ακόμα διαθέσιμη αλλαγή ξένου για την ΑΕΚ.