ΟΠΑΔΟΙ

Η επίσκεψη της Ένωσις Φίλων ΑΕΚ στη βασιλεύουσα (photos)

Ευλογημένη η ομάδα μας που λαμπρύνεται με τις υπερήφανες ιστορικές αφετηρίες της δημιουργίας της από επιφανείς προσωπικότητες της Βασιλίδας των Πόλεων.

Δεν ήταν εκδρομείς οι 54 που συμμετείχαν σε αυτό το προσκυνηματικό ταξίδι για τα 100 χρόνια της ασύγκριτης ομάδας μας. Ήταν ολόθυμοι εκφραστές της αφοσίωσης που οφείλουμε όλοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στους 1.200 Έλληνες ( τόσοι απέμειναν πλέον ) που διακονούν στην Κωνσταντινούπολη την Ελληνική πολιτισμική και συναισθηματική παρακαταθήκη.

Τιμήσαμε με αναμνηστική πλακέτα και λάβαμε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ .Βαρθολομαίου, ο οποίος υπενθύμισε με το χαιρετισμό του την ουσιώδη προσφορά της ΑΕΚ στην ιστορική συνείδηση του Ελληνισμού και επαίνεσε τον κ. Μελισσανίδη για την πολυεπίπεδη δημιουργικότητά του.

Τιμήσαμε επίσης τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα και συζητήσαμε για το σημαίνοντα ρόλο του Προξενείου στη διαμόρφωση των αναγκαίων ισορροπιών.

Επισκεφθήκαμε με συγκίνηση την ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία είναι κλειστή από το 1971,παρά τις εκκλήσεις διεθνών φορέων.

Κόψαμε τη βασιλειόπιτα της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ στο Ζωγράφειο Λύκειο ( που εορτάζει τα 130 χρόνια λειτουργίας του ) και τιμήσαμε τον επί 25ετία διευθυντή του κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, ενώ οι μαθητές με σημαίες της ΑΕΚ τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πόλης. Στον ίδιο χώρο, βραβεύσαμε τον κ. Αλέξανδρο Μαργαρίτη ως τον πιο ιδανικό εκφραστή της μάχιμης αφοσίωσης στα σύμβολα της ΑΕΚ.

Τιμήσαμε τον κ. Δημήτρη Ζώτο, διευθυντή της Μεγάλης του Γένους Σχολής και είδαμε τους χώρους όπου λειτουργεί από το 1454!

Τιμήσαμε τον Α.Σ. Πέρα Μπέγιογλου στο πρόσωπο του προέδρου του κ. Στέλιου Μουχλίδη. Ο σύλλογος έχει σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις σε τοπικά πρωταθλήματα.

Επιστρέφουμε με μεγάλη υπερηφάνεια για το λυτρωτικό έργο των δύο αυτών σχολείων και του συλλόγου – υποδείγματα πνευματικής επένδυσης – αλλά και με πολύ σοβαρές ανησυχίες επειδή δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωσή τους. Αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από την κοινωνία μας ( η Ένωσις Φίλων ΑΕΚ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ),η κατάσταση οδηγείται νομοτελειακά σε ζοφερά αδιέξοδα. Γι’ αυτούς ο ολόψυχος έπαινος, για εμάς η ευθύνη και το χρέος.