AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δυστυχώς έγινε κι αυτό! Η Βασίλισσα θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ της Basket League!

Δυστυχώς η ΑΕΚ θα κληθεί να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ της Basket League μετά την νίκη του Κολοσσού επί του Αμαρουσίου και την ήττα του ΠΑΟΚ επί της Καρδίτσας.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα βρεθεί στο γκρουπ των πλέι άουτ, από το οποίο θα προκύψουν οι ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ από τις θέσεις 7 και 8.

Τη φετινή σεζόν έχει προστεθεί ένας έξτρα γύρος πέντε αγωνιστικών πριν την έναρξη των πλέι οφ, με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ, αυτό του Top 6 (Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Περιστέρι bwin, Προμηθέας, Άρης, Κολοσσός) και εκείνο των πλέι άουτ (ΑΕΚ Betsson, Λαύριο, Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Καρδίτσα, Απόλλων Πατρών), έχοντας μπροστά τους πέντε ακόμα αγωνιστικές.

Στο γκρουπ των πλέι άουτ, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί, με τον Απόλλωνα Πατρών να βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην Elite League ψάχνοντας ένα θαύμα για αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, θα βρεθούν στα πλέι οφ από τις θέσεις 7 και 8, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Επιπλέον, να τονίσουμε ότι οι δύο πρώτοι γύροι των πλέι οφ κριθούν στις δύο νίκες, ο τελικός στις τρεις, ενώ ο μικρός τελικός θα είναι μονός αγώνας.