ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα… κάγκελα οι γονείς για να μη γίνει πάρκινγκ σχολείο ενόψει τελικού Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας καταγγέλλει και κατονομάζει όσους ψήφισαν την μετατροπή της αυλής του σχολείου σε πάρκινγκ. Στα… κάγκελα οι γονείς που δεν θέλουν να δουν το σχολείο να γίνεται πάρκινγκ για τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση:

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, όπου ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την απόφαση χρήσης του αύλειου χώρου του σχολείου μας σε πάρκινγκ για τις «ανάγκες» του Conference League ο Σύλλογος Γονέων και

Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σας ενημερώνει ότι οι:
 Αθανασόπουλος Παναγιώτης,
 Λουκιδέλης Ιωάννης,
 Τομπούλογλου Κωσταντίνος,
 Παπαλουκά Ευτυχία,
 Γούλας Αλέξανδρος,
 Κοττές Γρηγόριος,
 Πρατσής Ιωάννης,
 Επιτρόπου Ηλίας,
 Αντωνόπουλος Ελευθέριος,
 Πανόργιας Αναστάσιος,
 Γεωργιάδης Βασίλειος,
 Κελλίδης Γεώργιος,
 Αμπατζή Σοφία,
 Γεωργίου Ευαγγελία,
 Ζησιμάτος Δημήτριος,
 Δρεπανιά Ελένη,
 Διαγουμάς Εμμανουήλ και
 Κουτσάκης Μιχαήλ,
Υπερψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου Ιωάννη Τομπούλογλου, για μετατροπή του σχολείου μας σε πάρκινγκ!

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι:
Βούρος Ιωάννης, Τάφας Ηλίας, Αϊβάζης Ιωάννης, Σερετάκης Νικόλαος, Γκούμα Δανάη, Ζαχαριάδης Ιωάννης, Ουσταμπασίδης Ιωάννης, και Τζέλης Ιωάννης.

«Παρών», ψήφισαν οι:
Γεωργαμλής Λύσσανδρος και Καραβίας Γεώργιος, ενώ απών από την συνεδρίαση ήταν ο Γατσούλης Στέφανος.

Η Δημοτική Αρχή και οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ, έκλεισαν τα αυτιά στις εκκλήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών, των γιαγιάδων και παππούδων, μαζικών φορέων, απλών πολιτών που για τέσσερις ώρες τονίζαμε το αυτονόητο:
Ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά μόνο για τους μαθητές και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι, προεξάρχοντος του Αλ Γούλα, Αντιδημάρχου Παιδείας πάνω στην αγωνία τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Ανώνυμων Εταιρειών και όχι των δημοτών και των ψηφοφόρων τους, δεν έλαβαν υπόψη ούτε το γεγονός ότι η διαταγή για κλειστά σχολεία την Τετάρτη 29 Μαΐου, θα έχει άμεση επίπτωση στις Πανελλαδικές και Προαγωγικές εξετάσεις του Γυμνασίου και των Λυκείων, ενώ για εμάς θα δημιουργήσει προβλήματα για το που θα αφήσουμε τα παιδιά μας.

Παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας να βρουν άλλα σημεία, τα οποία μάλιστα και υποδείχθηκαν, παρά την ανάδειξη ότι η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί δεν είναι σύννομη οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι, είπαν «υπέρ» στην μετατροπή ενός σχολείου σε πάρκινγκ.

Αγαπητοί γονείς.
Σαν Σύλλογος δηλώνουμε ότι ο αγώνας για ένα σχολείο ασφαλές, ανοικτό μόνο για τους μαθητές του, δεν τελείωσε. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα ακυρώσουμε στην πράξη την έτσι και αλλιώς παράτυπη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας καλούμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Η μαζική παρουσία όλων στην Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων που θα διοργανωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι επιτακτική.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων