AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μελισσανίδης για Σπανούδη: Οδηγός για εμάς τους υπηρέτες των ίδιων αξιών της ευλογημένης προσφυγιάς και της πολυαγαπημένης μας ομάδας

Αυθεντική σπονδή τιμής και ευγνωμοσύνης στον Κωνσταντίνο Σπανούδη διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο των Κωνσταντινουπολιτών.

Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, μνημονεύθηκαν οι εθνικές-κοινωνικές-πολιτικές και αθλητικές δράσεις του γεραρού συνεργάτη του Ελ.Βενιζέλου, πνευματικού ρέκτη και πρώτου προέδρου της ΑΕΚ. Η μνήμη του είθε να είναι πάντοτε το κίνητρο ποιοτικής δημιουργικότητας για όσους συγκινούνται με τις υψηλόφρονες αξίες της ιστορικής μας συνείδησης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ. Χρήστος Ζούπας, ενώ διαστάσεις της προσωπικότητας του Σπανούδη ανέδειξαν ο λογοτέχνης Γαβρίλης Ιστικόπουλος, ο πανεπιστημιακός Σπύρος Τζόκας και ο Κυριάκος Χήνας.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χριστίνα Αμερικάνου.

Παραθέτουμε το σχετικό χαιρετισμό του Δημήτρη Μελισσανίδη:

“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να δηλώσω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία του Εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών να διοργανώσει εκδήλωση αφιερωμένη στον «πατέρα» της ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Σπανούδη, η προσωπικότητα, το έργο και η δράση του οποίου αποτελεί οδηγό για μας τους υπηρέτες των ίδιων αξιών της ευλογημένης προσφυγιάς και της πολυαγαπημένης μας ομάδας.

Η περίπτωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σπανούδη είναι από εκείνες που μας αποδεικνύουν ότι την Ιστορία την γράφουν τα πρόσωπα και ιδιαίτερα οι φωτεινές προσωπικότητες, που αφήνουν ορατά τα ίχνη τους για τις επόμενες γενιές.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ και έναν ακούραστο υποστηρικτή της ΑΕΚ, τον Κυριάκο Χήνα, το έργο του οποίου «Κωνσταντίνος Σπανούδης: Η πυρακτωμένη ρομφαία του Αλύτρωτου Ελληνισμού» αποτελεί και το θέμα της εκδήλωσής σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Δημήτρης Μελισσανίδης”.