AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο… καζάνι της “Αγιά Σοφιάς” για το τρίποντο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κηφισιά (19:00, Cosmote Sport 1) στο πλαίσιο της 23ης «στροφής» της Stoiximan Super League, με το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας να ανοίγει εκ νέου τις θύρες του -ύστερα από 76 μέρες- μετά την ολοκλήρωση των μέτρων και φυσικά να αναμένεται κατάμεστο.

Η Ένωση βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και μετά την γκέλα του Παναθηναϊκού από τη Λαμία στη Λεωφόρο θέλει το τρίποντο για να προσπεράσει τους πράσινους.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στον Σιμάνσκι, που μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του (πολύ πιθανό να συμβεί την επόμενη αγωνιστική με τη Λαμία), στον Πόνσε που έχει πάρει άδεια λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού του προβλήματος, καθώς και στους Βίντα και Ρότα. Ο Κροάτης στόπερ έχει δηλωθεί να εκτίσει. Για το λόγο αυτό μέσα στην εβδομάδα ακολούθησε και πρόγραμμα αποφόρτισης, όπως και ο Ρότα. Ο Έλληνας μπακ τον τελευταίο μήνα έπαιζε στα κόκκινα, θέλοντας να βοηθήσει (κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα από το «κιτρινόμαυρο» επιτελείο), έτσι τώρα δόθηκε ευκαιρία για λίγη αποφόρτιση.

Αντίθετα, ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Άμραμπατ, Μάνταλος και Φερνάντες, κατά σειρά (ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έβγαλε το χθεσινό πρόγραμμα) και είναι διαθέσιμοι για τον Αργεντινό τεχνικό.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν άνοιξε τα χαρτιά του όπως συμβαίνει πριν από τα παιχνίδι, έχοντας πολλά ερωτηματικά για την 11άδα. Ένας πιθανός σχηματισμός είναι το 4-4-2 με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας, τους Άμραμπατ, Γιόνσον, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς στη μεσαίας γραμμή και τους Γκαρσία, Αραούχο στην επίθεση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
Α’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Β’ Βοηθός: Γεώργιος Χριστακόγλου
4ος διαιτητής: Ανρέας Βλάχος
VAR: Κωνσταντίνος Περράκης