AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Να φύγει με το διπλό και από τη Ρόδο

Μετά την Καρδίτσα και την κακή παρένθεση στο BCL, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Ρόδο από τον Κολοσσό (16:00, ΕΡΤ Sports 1 – Ertflix) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, αφού πρέπει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα στο τέλος του δεύτερου γύρου, για να αποφύγει τα Play Out (θέσεις 7-12) και να παίξει στα Play Offs (θέσεις 1-6), στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος.

Για την ώρα, η Βασίλισσα βρίσκεται στην 6η θέση με ρεκόρ 7-9, μαζί με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Κολοσσός ακολουθεί στην 8η θέση, με 6-10 και μετράει τρεις σερί νίκες στην έδρα του, όπου έχει ρεκόρ 5-3. Η ΑΕΚ έχει εκτός έδρας, ρεκόρ 2-6 και σαφώς πρέπει να βγάλει αντίδραση, έπειτα από την ήττα μεσοβδόμαδα στο Basketball Champions League από τη Χάποελ Χολόν, ψάχνοντας τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη στη Basket League, μετά από αυτή που προηγήθηκε στην Καρδίτσα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους δύο γνωστούς απόντες τον τελευταίο καιρό. Ο ένας είναι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος συνεχίζει να δουλεύει για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση σύντομα, μιας και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός, δηλαδή στο δάχτυλο. Ο άλλος είναι ο Δημήτρης Φλιώνης, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στη μέση του. Εκτός είναι και ο Λάνγκστον Χολ με διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής), αν και ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν υπολογίζεται ουσιαστικά, μιας και είναι ο όγδοος ξένος του ρόστερ της ΑΕΚ και δεν είναι δηλωμένος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη.

Λίγες ώρες πριν από το ματς, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Δούρος δήλωσε: «Παίζουμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας στην έδρα της. Πρέπει να παίξουμε δυνατά. Να παίξουμε σκληρή άμυνα. Να δείξουμε βελτίωση σε κάποια κομμάτια, που έχουμε δουλέψει, και να συνεχίσουμε με νίκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα».