AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη μέρα του Λιούμπισιτς στα Σπάτα: Όλα όσα έγιναν!

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς πάτησε γήπεδο και όλοι περίμεναν να δουν τί ρόλο θα του δώσει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο 25χρονος Αυστριακοκροάτης δέχθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα τόσο από τον προπονητή του όσο και από τους νέους του συμπαίκτες. Την αρχή έκανε ο Αλμέιδα, ο οποίος γνώρισε τον “Λιούμπι” στους κιτρινόμαυρους.

Και μπορεί ο ίδιος να τους ευχαρίστησε όλους για τον ζεστό τρόπο που τον υποδέχθηκαν, όμως δεν είχε υπολογίσει την καθιερωμένη… “τελετή” υποδοχής. Από την οποία φυσικά και δεν… γλίτωσε. Ο Λιούμπισιτς πέρασε ανάμεσα σε δυο σειρές από συμπαίκτες του, για να “φάει” το φατούρο του, όπως κάθε καινούριος στην ΑΕΚ. Ακόμα και αυτό πάντως, έδειχνε να το απολαμβάνει.

Η πρώτη μέρα άλλωστε φέρνει και τρακ. Όχι όμως για τον Λιούμπισιτς που έδειξε πως βρίσκεται χρόνια στην ομάδα. Ανοιχτός μ’ όλους, έκανε τον πρώτο του “κολλητό”. Ήταν σχεδόν σχεδόν συνέχεια μαζί με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Τόσο πριν ξεκινήσει η προπόνηση, όσο και κατά την διάρκεια της δουλειάς. Μάλιστα όπου το πρόγραμμα είχε ασκήσεις σε “ζευγάρια”, ο Λιούμπισιτς ήταν μαζί με τον “Γκάτσι”. Εξάλλου η μοίρα έτσι κι αλλιώς τους ένωσε από την πρώτη στιγμή μ’ έναν τρόπο, καθώς ο Γκατσίνοβιτς ήταν χθες στο αεροδρόμιο την ώρα της άφιξης του Λιούμπισιτς, καθώς με την ίδια πτήση από το Βελιγράδι, ερχόταν στην Αθήνα και η οικογένεια του.

Στο οικογενειακό δίτερμα ο Ματίας Αλμέιδα τον χρησιμοποίησε ως οκτάρι δίπλα στον Γιόνσον. Συμμετείχε σ’ ολόκληρο το πρόγραμμα. Και ακολούθησε όλες τις ασκήσεις, από την πρώτη μέρα, ακολουθώντας κανονικά την ένταση της δουλειάς. Έδειξε πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Και με βάση και την ψυχολογία στην οποία βρίσκεται, θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν δεν βρίσκεται στην αποστολή ήδη για το κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις. Η σημερινή και η αυριανή. Δεν αποκλείεται ακόμα να πάρει και φανέλα βασικού.