ΟΠΑΔΟΙ

Γ. Καψάλης στο AEK24HOURS: Η ΑΕΚ είναι μεγάλη αρρώστια – ΑΕΚομάνα η Νέα Ιωνία – Το αγαπημένο σύνθημα από τον Χατζηχρήστο

Το Vegas Live Stage στον Ταύρο έχει αύρα… ΑΕΚ. Εκεί θα βρείτε να εμφανίζονται ο Γιάννης Καψάλης (ο οποίος ανοίγει την καρδιά του στο AEK24HOURS και είναι οπαδός της Ένωσης), η Κατερίνα Στανίδη που έχει… κιτρινόμαυρα αισθήματα (με τη γνωστή ιστορία περί Μπάγεβιτς) και ο τεράστιος Θέμης Αδαμαντίδης (κουμπάρος του θρύλου της λαϊκής μουσικής και φίλου της ΑΕΚ, Στέλιου Καζαντζίδη).

Ο Πάνος Τάτσης μπήκε στο καμαρίνι του Γιάννη Καψάλη και σας παρουσιάζει μια συνέντευξη γεμάτη ΑΕΚ. Πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζαμε ούτε εμείς, αλλά τα μάθαμε. Γιατί όπως λέει και ένα μότο “είμαστε λίγοι, αλλά αμέτρητοι”.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξή του ο σχεδόν 50χρονος λαϊκοδημοτικός τραγουδιστής:

Για το πως έγινε ΑΕΚ: Εγώ έγινα ΑΕΚ από τον Μπάγεβιτς και από την ΑΕΚομάνα Νέα Ιωνία. Είχα τη φανέλα του με το Νο9 ενώ στο σχολείο μου ήμασταν όλοι ΑΕΚ. Όλοι ξέρουν ότι είμαι από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από τη Ζίτσα Ιωαννίνων. Όταν πρωτοκατεβήκαμε με τους γονείς μου στην Αθήνα μείναμε για λίγο στην Ψαρών στην πλατεία Βάθης. Εκεί ήταν όλοι Παναθηναϊκοί. Εγώ ΑΕΚ, ο αδερφός μου Ολυμπιακός. Εγώ κυκλοφορούσα με τη φανέλα της ΑΕΚ και ο αδερφός μου με αυτή του Ολυμπιακού. Ήθελαν να μας χτυπήσουν για να μας πάρουν τις φανέλες. Παρόλο που ήμασταν πιτσιρικάδες δεν μπορούσαν γιατί δείχναμε σαν… παλαιστές! Μετά πήγαμε στη Νέα Ιωνία. Ήμουν αρκετά μικρός. Πήγαινα δευτέρα Δημοτικού. Μέναμε Αλέκου Παναγούλη και Σεϊζάνη γωνία. Εκεί ήταν το πατρικό μου. Το πιο ωραίο σκηνικό όμως ήταν στο σχολείο. Μόλις πήγα μπαίνουμε όλοι στη σειρά και ρωτάω τότε τον διπλανό μου “όχι πως τον λένε αλλά τι ομάδα είσαι;”. Η απάντηση φυσικά ήταν ΑΕΚ. Όλη η σειρά ήταν ΑΕΚ. Μετά κατάλαβα το σημαίνει ΑΕΚ και τι σημαίνει Νέα Ιωνία. Μπορεί η ΑΕΚ να παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η καρδιά της είναι η Νέα Ιωνία. Στη Σκεπαστή μπήκα στην 1η Γυμνασίου, στην 9-11.

Για την ΑΕΚ γενικότερα και τη φετινή της πορεία: Θα μπορούσαμε να ήμασταν 10 βαθμούς μπροστά. Η φετινή ομάδα είχε πολλούς τραυματισμούς, πολλά προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκανε το περσινό ξεπέταγμα. Πέρυσι υπήρχε ένα διαφορετικό κλίμα στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Στο τέλος της χρονιάς εμείς θα χαμογελάσουμε πάλι γιατί παρόλο που οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει μεταγραφές, η ΑΕΚ έχει ένα δεμένο σύνολο, το οποίο όταν η ομάδα είναι πλήρης έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να την κερδίσει κανένας!

Για τον Ματίας Αλμέιδα: Ο Αλμέιδα είναι ένας άνθρωπος που έφερε στην ΑΕΚ κάτι διαφορετικό. Γέλασε το χειλάκι μας. Είδαμε και πάλι την ΑΕΚ που ξέραμε. Είχαμε μάθει την καλή ΑΕΚ της εποχής του Μπάγεβιτς που παίζαμε μπαλάρα και όταν είχε έρθει και ο Σάντος παίζαμε καλά. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε. Που να κερδίζει ακόμα και τους διαιτητές.

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, την “Αγιά Σοφιά”: Έχω διαρκείας στην 34. Πέρυσι ήμουν στη 48. Ήρθα λίγο πιο κοντά στο κέντρο. Όταν γνώρισα τη σύζυγό μου ήταν Ολυμπιακός αλλά την έκανα ΑΕΚ. Τη γνώρισα την εποχή του πρωταθλήματος το 2018 με Χριστοδουλόπουλο μέσα και άλλους. Ομαδάρα και τότε. Όσον αφορά τις κόρες μου αυτές μου… ξέφυγαν, έγιναν άλλη ομάδα αλλά ο γιος (2 ετών και 2 μηνών) λέει ΑΕΚ από μικρό παιδί.

Για το αν έχει παρακολουθήσει την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια: Έχω πάει σε πολλά παιχνίδια. Θυμάμαι με τον Άγιαξ το ματς το έβλεπα από το κινητό γιατί ήμουν στο εξωτερικό. Είχαμε διαφορά ώρας. Εκεί που ήμουν ήταν μεσημέρι. Θυμάμαι και το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Φιλαδέλφεια. Να σας πω ένα σκηνικό: Ήμουν στα Ρυάκια Κατερίνης. Έχουν βγει τα… παιδιά και τραγουδάνε, τότε ήμουν με την Εβίτα Σερέτη. Έχει βγει η συνάδελφος και τραγουδά. Παίζει το intro για να βγω να τραγουδήσω κι εγώ και είναι η στιγμή που έχουμε κερδίσει το πέναλτι. Έχει έρθει κόσμος να βγούμε φωτογραφίες. Κόσμος, χαμός. Εγώ είχα την αγωνία μου γιατί χάναμε και για άλλους λόγους όπως τα γεγονότα που είχαν συμβεί πριν. Έχω το κινητό στο ένα χέρι και το μικρόφωνο στο άλλο και είμαι έτοιμος να τραγουδήσω. Είναι η στιγμή του πέναλτι. Με το που το χάνει ο Γκαρσία και το βάζει ο Βίντα καταλαβαίνετε τι έγινε… Κλείνω το τηλέφωνο και κατευθείαν βγήκα στη σκηνή. Η αρρώστια είναι αρρώστια!!! Η ΑΕΚ είναι μεγάλη αρρώστια!!!

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι. Δεν σας κρύβω περίμενα ότι θα προκριθούμε στο Κύπελλο. Όταν όμως είδα το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα κακό παιχνίδι λέω “τι βλέπουμε τώρα;”. Ήταν μια 11άδα προσαρμογής γιατί υπήρχε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το κακό φέτος. Το ροτέισον. Από δω και πέρα πλέον υπάρχει ένα ματς την εβδομάδα. Τώρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Μπορεί εμείς οι ΑΕΚτζήδες να θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας πρώτη αλλά θέλουν και τον κάθε αντίπαλο καλό. Αυτή είναι η διαφορά.

“ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: Τον έχω γνωρίσει και προσωπικά. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει όλους εμάς τους τραγουδιστές. Δεν σου κρύβω πως κάποια στιγμή που είχε έρθει στο μαγαζί με την οικογένειά του μετά την ισοπαλία που είχαμε κάνει με τον Πανσερραϊκό του λέω “μη στεναχωριέσαι ό,τι και να λένε στο τέλος εμείς θα το πάρουμε το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά”. Με κοίταξε και γέλασε! Αυτό κάτι μου… είπε.

Για το κλείσιμο των γηπέδων: Δεν γίνεται να βλέπουμε κόσμο στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι η… ανωμαλία που λέμε του όλου θέματος. Διαφωνώ κάθετα. Έπρεπε να επικεντρωθούν αποκλειστικά σε κάποια μερίδα οπαδών οι οποίοι δεν πάνε στο γήπεδο για να δουν αγώνα, κακά τα ψέματα. Πολλές φορές έχω τύχει σε συμβάντα και πιο παλιά. Θυμάμαι παίζαμε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν στο τρένο και έπεφτε ξύλο. Να μη μας αφήνει η αστυνομία να περάσουμε. Όλοι αυτοί οι υψηλά υφιστάμενοι, βουλευτές, υπουργοί αθλητισμού θα μπορούσαν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Δείτε τι γίνεται στην Αγγλία. Όλοι μέσα στο γήπεδο είναι… Παναγίες!!!

Για τη διαιτησία: Μια μεγάλη ομάδα θα ευνοηθεί και θα αδικηθεί. Πιο πολλές φορές έχει αδικηθεί η ΑΕΚ.

“ΑΕΚΑΡΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ, Σ’ ΑΓΑΠΩ…”

Ο Γιάννης Καψάλης πλησιάζει το 50ό έτος της ηλικίας του, έχει τέσσερα παιδιά (τρεις κόρες και έναν γιο). Μάλιστα η μία του κόρη έπαιζε τερματοφύλακας στο τμήμα χάντμπολ της Νέας Ιωνία με πολλές διακρίσεις, ενώ όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε μεταξύ σοβαρού και αστείου “σε κάθε παιδί που έκανα πήρα και 10 κιλά”.  Ο ίδιος έχει πατέρα τον τεράστιο λαϊκοδημοτικό τραγουδιστή, Σταύρο Καψάλη και η Ήπειρος του ξυπνά συναισθήματα.

Για την Ήπειρο: Ήπειρος Λεβεντογέννα, εσύ με γέννησες κι εμένα λέει το τραγούδι. Η Ήπειρος για εμένα είναι από τα πιο όμορφα μέρη που έχει ο κόσμος, όχι η Ελλάδα. Είναι απίστευτο μέρος γιατί είναι αναλλοίωτο. Υπάρχουν χωριά που είναι παραδοσιακά.

Μετά την Ήπειρο υπάρχει και η ΑΕΚ με ένα αγαπημένο σύνθημα. Ποιο είναι αυτό; Αγαπημένο σύνθημα λόγω Δημήτρη Χατζηχρήστο είναι το “Σ’ αγαπώ, ΑΕΚάρα σ’ αγαπώ, ΑΕΚάρα ατελείωτα”, ενώ σε ερώτηση για το σήμα των 100 χρόνων της ομάδας απάντησε: “Το σήμα της ΑΕΚ δεν αλλάζει. Είναι ένα!!!”

Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ, Ο ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΝΤΡΙΠΛΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μεγάλη αγάπη του Γιάννη Καψάλη είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ποδοσφαιριστής και όπως λέει “από αυτόν έγινα ΑΕΚ. Είδα και Μαύρο, θυμάμαι λίγο τον Παπαϊωάννου”, ενώ στους μετέπειτα παίκτες που φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο και αυτόν που ξεχωρίζει είναι ο Χρήστος Μαλαδένης: “ο Μάνταλος είναι πιο κοντά στο στυλ του αλλά ο Χρήστος έβρισκε περισσότερες φορές δίχτυα”. Αποθεώνει Νεστορίδη που συγκλονίστηκε με τον θάνατό του, ενώ για τον Χρήστο Αρδίζογλου μας λέει την ατάκα που άκουγε απ’ όλους τους φίλους της ΑΕΚ: “ντρίπλαρε όλο τον κόσμο”. Φυσικά στέκι του είναι ένα καφέ στη Νέα Ιωνία κοντά στο Άγαλμα της Μητέρας όπου “εκεί πάω για γούρι για να κερδίσει η ομάδα μας”.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗ – ΣΤΑΝΙΣΗ, Ο ΚΑΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ POSIDONIO

Όπως πρωτογράψαμε ο Γιάννης Καψάλης εμφανίζεται στο Vegas Live Stage μαζί με την Κατερίνα Στανίση και τον Θέμη Αδαμαντίδη. “Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συνεργάζομαι με δύο τελευταίους μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές. Από τις καλύτερες συνεργασίες που έχω κάνει γιατί δεν τα πάμε μόνο καλά, αλλά μου αρέσει κι αυτό που ακούω. Ο καλός τραγουδιστής πρέπει να λέει τα πάντα…”.

Για τις εμφανίσεις του στο Posidonio: Ήταν ένα άλμα το να πάει ένας δημοτικός τραγουδιστής σε ένα λαϊκό μαγαζί της παραλίας και το θετικό είναι πως εκεί ήμουν αναλλοίωτος. Δεν άλλαξα το στυλ μου γιατί αυτό είμαι εγώ! Ο κόσμος με αυτό με αποδέχεται. Με αυτό με αγάπησε.

Για τον Βασίλη Καρρά: Μεγάλη ιστορία. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος γινόταν την ηλικία αυτουνού που είχε απέναντί του. Αν μιλούσε με ένα παιδί 10 ετών θα γινόταν και ο ίδιος 10 ετών. Είχε μόνο φίλους. Προσωπικά τον συμπάθησα. Ήταν ένας άνθρωπος που όταν πήγαινα στη Θεσσαλονίκη και γενικά όταν τον έπαιρνα τηλέφωνο δεν υπήρχε κάποια στιγμή που να μη μιλήσουμε. Και μου έλεγε “έλα Καψαλάκο”. Απλός άνθρωπος. Και το πιο σημαντικό; Έχει μία από τις πιο καλές γυναίκες. Η κα Χριστίνα είναι απίστευτη! Πίσω από μια μεγάλη επιτυχία κρύβεται μια καλή γυναίκα.