AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Τρίτοι στην Ελλάδα οι Έφηβοι της ΑΕΚ

Εξαιρετική παρουσία σε ακόμα ένα Πρωτάθλημα Σπάθης Εφήβων-Νεανίδων για το τμήμα Ξιφασκίας της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, οι έφηβοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, οι Νεάνιδες κατέλαβαν την 4η θέση, ενώ στα ατομικά Πρωταθλήματα ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Την αποστολή συνόδεψε ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Σαρρής.

Η ΑΕΚ στο ομαδικό παρατάχθηκε με τους Μπουρβάνη, Καραγκιοζόπουλο, Χατζή και Δημητρόπουλο.

Η ΑΕΚ απέκλεισε με 45-44 τον Ηλυσιακό παίρνοντας την πρόκριση για τα Ημιτελικά. Εκεί τέθηκε αντιμέτωπη με τον Απόλλωνα Βριλησσίων, γνωρίζοντας την ήττα με 45-15. Στο μικρό τελικό, οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν με 45-43 του Άρη Θεσσαλονίκης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στις Νεάνιδες, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τις Δημητροπούλου, Ευστρατίου και Μαραγκού.

Στα Προημιτελικά, η «Ένωση» επιβλήθηκε με 45-37 του ΑΟ Ασπίδας, ωστόσο στους «4» ηττήθηκε με 45-21 από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Στο Μικρό Τελικό, οι «κιτρινόμαυρες» αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα Βριλησσίων, γνωρίζοντας την ήττα με 45-36.

Στα ατομικά Εφήβων, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος αφού πέτυχε το «6Χ6» στον 1ο Γύρο πέρασε απευθείας στους «32». Εκεί επιβλήθηκε με 15-5 του Μπάλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ), ενώ στον «εμφύλιο» στους «16» κόντρα στον Θωμά Καραγκιοζόπουλο επικράτησε με 15-8. Στα Προημιτελικά, ο Δημητρόπουλος νίκησε τον Περγαμάλη (ΑΟ Ασπίδα) με 15-13 και στα Ημιτελικά, 15-14 του Παπαδόπουλου (ΑΟ Ασπίδα). Στο μεγάλο Τελικό ηττήθηκε με 15-6 από τον Γρόλλιο (Άρης Θεσσαλονίκης).

Ο Θωμάς Καραγκιοζόπουλος κατέλαβε την 12η θέση, ο Γιώργος Ζώης Χατζής 27ος, ο Αντώνης Μπουρβάνης 33ος, ο Ιωάννης-Ευάγγελος Σκυριάνογλου 40ος, ο Δημήτρης Προϊκάκης 44ος, ο Δημήτρης Θεοχαρόπουλος 49ος και ο Θανάσης Αναγνώστου 50ος.

Στα ατομικά Νεανίδων, η Άννα-Μαρία Ευστρατίου κατέκτησε την 13η θέση, η Βασιλική Δημητροπούλου την 16η και η Γεωργία Μαραγκού την 22η.