ΣΚΕΨΕΙΣ

Τίγρη κάνε δύο μεταγραφές για να πάρουμε το πρωτάθλημα

Ένα περυσινό νταμπλ μετά από τόσα πολλά χρόνια είναι σημαντικό αλλά η ιστορία συνεχίζεται. Τα 100 χρόνια της ΑΕΚ θέλουν κάθε χρόνο χαρές, διακρίσεις και πρέπει να γιορταστούν με το φετινό τίτλο. Με το παρόν γράφουμε ιστορία. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται κάθε χρόνο διακρίσεις. Με βάση αυτά που βλέπουμε και από τους άλλους θα ναι έγκλημα να μην πάρουμε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Το σάιτ δεν είναι πρωινάδικο να γελάμε και να λέμε ναι σε όλα. Δεν είναι ψυχαγωγικό μαγκαζίνο… Είναι αυθεντικό χωρίς εμπάθεια, χωρίς γκρίνια με ρεαλιστική προσέγγιση για όλα τα θέματα. Σεβόμαστε τις αντίθετες απόψεις αλλά θα λέμε τι βλέπουμε τώρα.

Το ματς με τον ΠΑΟ ήταν η απεικόνιση της εικόνας της ΑΕΚ φέτος. Το Χ ήρθε ελέω αλόγου Γκαρσία και λάθη αλλαγών από Τερίμ. Δεν θα ερχόταν εάν δεν έβγαινε ο Ιωαννίδης, ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟ και οι παίκτες της ΑΕΚ ξαμόλησαν στα στημένα όλοι μέσα στην περιοχή γιατί όταν είδαν Σπόραρ, είπαν “δεν ασχολούμαστε πάμε μέσα και ότι βγει”. Παράλληλα ο προπονητής του ΠΑΟ ανεξήγητα έβαλε μέσα Αϊτόρ και Λημνιό που δεν μάρκαραν ούτε στημένους κώνους. Βιάστηκε σαν να ήθελε να κάνει το ματς ροντέο και το κάνε. Ευτυχώς για εμάς ήρθε το Χ και εάν ο Αραούχο ήταν ο περυσινός θα χε μπει με την μπάλα στα δίχτυα και θα λέγαμε για νίκη ριφιφί αλλά και έπος. Αλλά και το Χ είναι καλό για την ΑΕΚ γιατί έβγαλε δύο ντέρμπι αθηναϊκά, πήρε 4 πόντους, αφήνει τον ΠΑΟ με ένα ντέρμπι περισσότερο και τον έχει στην ισοβαθμία.

Έχει όμως τον Ατρόμητο και τον Άρη. Δύσκολα ματς αλλά μετά παίζει ένα βάτο πρόγραμμα. Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν είναι η ΑΕΚ η περυσινή. Η εικόνα της έχει προβλήματα, αστάθειες και θέλει άμεσα διόρθωση. Πέρυσι και στο -8 λέγαμε η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Φέτος το λέμε; Το λέμε, αλλά όχι τόσο έντονα.

Οι φετινές μεταγραφές αποτυχία όχι μόνο ως προς την απόδοση τους, αλλά και στο σχεδιασμό τους όλο το team κάπου έδειξε μια έπαρση, μια σιγουριά ότι το υλικό που έχουμε είναι για μεγάλα πράγματα.

Αμυντικά ο Κάλενς θα ΄ναι καλός με τρεις πίσω, όχι με δύο. Είναι κακός στα στημένα, δεν πηδάει ψηλά, ενώ έχει και μια τσαπατσουλιά στα μαρκαρίσματα. Έχει καλό αριστερό να χτίσει παιχνίδι, αλλά δεν είναι το στόπερ που θα έδινε βοήθειες μεγάλες στον Βίντα και στον Μουκουντί. Άρα υπάρχει τρύπα εκεί!

Στα ακραία μπακ, ο Σιντιμπέ με εξαίρεση το γκολ με την Μπράιτον είναι για σύνταξη. Πολύ αργός. Δεν μπορεί. Ο Ρότα φιλότιμος, αλλά αριστερά έχει άλλοθι. Έχει κάνει τον χαμάλη και μπερδεύεται και ο ίδιος. Άμεση ενίσχυση στα άκρα και στα στόπερ.

Δυστυχώς ο Αλμέιδα που τον εκτιμάμε, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι δεν γίνεται να παίζουν οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ με το ζόρι. Τα παιδιά είναι για πάγκο. Ο Γκατσίνοβιτς είναι αρνητικός, κάνει τάκλιν στην ντρίμπλα και ανούσια φάουλ. Το πρόσωπό του δείχνει αδιαφορία, και κατήφεια. Ο Άμραμπατ παίζει με περιστροφές γύρω από τον εαυτό του για να δώσει μια κοντινή πάσα, ενώ τα τελειώματά του πάνε στα μάτριξ. Γελάει κιόλας σαν να λέει “δεν τρέχει τίποτα”. Τα τάμπλετ των βοηθών δεν δουλεύουν; Τι βλέπουν; Μόνο την κατοχή; Τα ατομικά λάθη δεν τα βλέπουν; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην παίξει ο Γιόνσον μέσα, να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή. Θα αλλάξει το σύστημα τόσο πολύ; Ο Ελίασον δεν έχει ουσία; Γιατί να είναι πάντα αλλαγή; Δεν είναι πιο επικίνδυνος τώρα, αφού έχουμε και Γκαρσία που έχει φοβερό άλμα εάν σεντράρει ο Ελίασον; Και ο Φερνάντες έχει ρόλο τώρα. Να μπει άμεσα, να παίρνει χρόνο. Ανεξήγητες αργοπορημένες αλλαγές μας μπλοκάρουν.

Οι Πισάρο – Πόνσε είναι για τουρισμό δυστυχώς. Ο Πόνσε ούτε σαν αλλαγή δεν μπαίνει, ενώ ο Πισάρο ακόμα δεν ξέρουμε που παίζει. Δεκάρι ή ακραίο χαφ;

Ένα φαινόμενο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι η ομάδα δεν τρέχει, δεν πρεσάρει, δεν βάζει τα πόδια της στη φωτιά. Η φυσική κατάσταση δεν είναι η ίδια όπως πέρυσι και τώρα η επιβάρυνση της Ευρώπης τελείωσε. Χρειάζεται αναπροσαρμογή στις εκτιμήσεις των τρεξιμάτων και στο φορμάρισμα της ομάδας. Επειδή το πρωτάθλημα θα κριθεί στα play off σωστά είπε ο Αλμέιδα δεν τελείωσε το Νοέμβριο όπως άλλες χρονιές, αλλά κόουτς άλλαξε ρότα. Πάρε δύο αμυντικούς, διόρθωσε αυτή την κωμωδία της άμυνας να τρώμε δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Φρονώ ότι ο Μελισσανίδης θα κάνει το πρέπον. Θα ενισχύει την ομάδα και θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

One thought on “Τίγρη κάνε δύο μεταγραφές για να πάρουμε το πρωτάθλημα

  • Πολύ σωστά τα λες και μάλιστα οι μόνοι που το γράφουν.
    Η ομάδα θέλει 2 μπακ και ένα αριστερό εξτρέμ για φέτος μήπως και ξυπνήσει και ο γκατσινοβιτς με λίγο ανταγωνισμό.
    Με τα στόπερ πιστεύω είμαστε καλά.
    Ο μητογλου πρέπει να πάρει χρόνο. ( το καλοκαίρι θα χρειαστούμε σίγουρα 2, εφόσον πιστεύω ότι θα πωληθεί ο μουκουντι).
    Ο Πισαρο πρέπει να φυγει ώστε να έρθει το αριστερό εξτρέμ.
    Αν δε γίνουν Τώρα 2 με 3 μεταγραφές θα υπάρχει θέμα το καλοκαίρι που από ότι φαίνεται θα φύγουν οι αμραμπατ ( έπρεπε από πέρυσι να φυγει), μοχαμαντι, Αθανασιάδης, καλενς, σιντιμπε ( ότι πιο απαθες υπάρχει σε παίκτη) + τις πωλήσεις ( πιστεύω μουκουντι και ενας εκ των Γκαρσία η σιμανσκι).
    Οπότε στις θέσεις τους θα ερθουν καινουριοι, αρα 6 με 8 νεους παικτες.

Comments are closed.