AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Τέλος ο Τζούκιτς, ανέλαβε νέος προπονητής στο χάντμπολ ο Μπουζόν

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ αποτελεί ο Ντράγκαν Τζούκιτς. Αντικαταστάτης του είναι ο Φρεντερίκ Μπουζόν.

Η ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας με τον Τζούκιτς αναφέρει: “Η ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Ντράγκαν Τζούκιτς και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του”.

Ενώ η ανακοίνωση πρόσληψης του Μπουζόν σημειώνει: “Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φρεντερίκ Μπουζόν. Ο γεννηθείς στις 6 Δεκεμβρίου 1975, Γάλλος τεχνικός, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του τμήματος Χάντμπολ Ανδρών του Συλλόγου.

Ο Φρεντερίκ Μπουζόν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη γυναικεία ομάδα Χάντμπολ Le Havre AC το 1999. Ανέβασε τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία και τον καθιέρωσε μόνιμα στη γαλλική ελίτ. Στα 13 χρόνια που ήταν στον πάγκο της ομάδας, κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας δύο φορές (2006, 2007) και μία φορά το Challenge Cup (2012).

Το 2012 μετέβη στην ομάδα της Fleury Loiret, στην οποία έμεινε μέχρι το 2016. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του εκεί, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γαλλίας (2015), το Κύπελλο Γαλλίας (2014), αλλά και δύο Λιγκ Καπ (2015, 2016), ενώ έφθασε μέχρι τον τελικό του EHF Cup. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας της Σενεγάλης, με την οποία πέτυχε το θαύμα και έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αφρικής. Έμεινε μέχρι το 2021, καθώς τότε ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Σενεγάλης, της οποίας είναι προπονητής μέχρι και σήμερα. Τον Δεκέμβριο του 2016 πήρε το «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας της ρωσικής, Rostov-Don, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2018. Στο πρώτο του εξάμηνο, μάλιστα, κατέκτησε τον δεύτερό του ευρωπαϊκό τίτλο, το EHF Cup. Κατέκτησε δε, back to back το Νταμπλ, το 2017 και το 2018. Το 2018 γύρισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ.

To 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της JS Cherbourg, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές πορείες σε Πρωτάθλημα, αλλά και Κύπελλο. Το 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Villeurbanne, στην οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος”.