AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Νταμπάνοβιτς σφυρίζει το Άρης – ΑΕΚ, αλλά διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός

Ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ ορίστηκε στη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Betsson ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την Τετάρτη (21:00), ενώ την ίδια μέρα ο Μαυροβούνιος Νίκολα Νταμπάνοβιτς θα «σφυρίξει» το Άρης-ΑΕΚ (19:00).

O 42χρονος Νταμπάνοβιτς έχει διευθύνει πέντε παιχνίδια της ΑΕΚ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1 (21/3/2021), Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (25/4/2021), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 (13/3/2022) και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0 (19/3/2023) για το πρωτάθλημα, με τους πράσινους στο τελευταίο παιχνίδι να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Επίσης ήταν στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (9/2/2023). Παράλληλα ήταν στο Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 (23/10/2022) για το πρωτάθλημα. Στο VAR την Τετάρτη θα έχει τον Κροάτη Μάριο Ζέμπετς.

Ο Μαυροβούνιος ρέφερι ανήκει στην 1η κατηγορία της UEFA και θα έχει βοηθούς τους Τοντόροβιτς, Γιοβάνοβιτς, με 4ο τον Πολυχρόνη και στο VAR τους Ζέμπετς – Φωτόπουλο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως για τον ορισμό του Νταμπάνοβιτς δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Άρης αλλά ο… Παναθηναϊκός. Άκουσον άκουσον…

Ο Παναθηναϊκός τονίζει ότι αμφότερες οι επιλογές του αρχιδιαιτητή Φρόιντφελντ «αποτελούν τις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι», θυμίζοντας ότι ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς, που ορίστηκε στο Άρης-ΑΕΚ, πέρυσι στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός «όχι μόνο αλλοίωσε το πρωτάθλημα, αλλά έφτασε να χρησιμοποιείται και ως παράδειγμα χείριστης διαιτησίας σε εποχές VAR». «Και όλα αυτά μόλις μία ημέρα μετά την απίθανη απόφαση του χειριστή VAR, Ιβάν Μπέμπεκ, να κλείσει τα μάτια στην καταφανέστατη ανατροπή του Βέρμπιτς από τον Πινέδα στον αγώνα με την ΑΕΚ», προσθέτει.

Τέλος γίνεται ξεκάθαρη επίθεση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΑΕΚ αναφέροντας: «Το τελευταίο διάστημα οι διαιτησίες υπέρ της ΑΕΚ και κατά των ανταγωνιστών της έχουν γίνει ο κανόνας, αποτελώντας πρόκληση για τον φίλαθλο κόσμο, ειδικά σε καιρούς VAR. Βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι ο αρχιδιαιτητής Φρόιντφελντ και όσοι τον επέλεξαν μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες».

Περιμένουμε την αντίδραση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, να βάλει στη θέση της τους πράσινους φιλοξενούμενους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.