AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Κρίσιμη δοκιμασία για την ΑΕΚ στην Ουγγαρία απέναντι στη Χάποελ Χολόν

Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο Σζομπατέλι της Ουγγαρίας (19:00, Cosmote Sport 5) από τη Χάποελ Χολόν για τη 2η αγωνιστική του L’ Ομίλου της φάσης των «16» του Basketball Champions League. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα και αυτό λόγω της πολιτικής κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Επίσης, πρόκειται για αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που είναι προφανές ότι περιορίζει αισθητά τον παράγοντα της έδρας για τους τυπικά γηπεδούχους.

Η Βασίλισσα με τον Ηλία Ζούρο πλέον στον πάγκο της “καίγεται” για νίκη μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Προμηθέα στην Πάτρα. Οι κιτρινόμαυροι δεν θέλουν να χάσουν το… τρένο πρόκρισης για την επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ενός από τα τέσσερα γκρουπ, θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, αλλά παίζει ρόλο και η 1η θέση σε κάθε όμιλο, γιατί αυτή θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA.

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στην Ουγγαρία από την Κυριακή (28/01), έχοντας ταξιδέψει μέσω Βιέννης. Ο Ηλίας Ζούρος θα κάνει το ντεμπούτο του, σε ευρωπαϊκό ματς στον πάγκο της Βασίλισσας.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες, Δημήτρης Φλιώνης (ενοχλήσεις στη μέση), Λάνγκστον Χολ (διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής) και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (επανέρχεται σιγά-σιγά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε λόγω κατάγματος στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός, δηλαδή στο δάχτυλο). Βέβαια, ο Λιθουανός φόργουορντ είναι κανονικά στην αποστολή, για ψυχολογικούς λόγους, ενώ θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Ένωση σύντομα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για την ιστορία η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν, τη Χάποελ Χολόν στο BCL. Αυτό έγινε τη σεζόν 2020-21, στην πρώτη φάση των ομίλων. Οι δύο ομάδες πήρες την πρόκριση στον επόμενο γύρο, με την Ένωση να μένει στη 2η θέση στην ισοβαθμία με τους Ισραηλινούς. Κι αυτό διότι η Βασίλισσα είχε κερδίσει στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με 100-96 στις 4 Νοεμβρίου του 2020, αλλά είχε ηττηθεί με μεγαλύτερη διαφορά στον δεύτερο γύρο στο Ισραήλ, με 77-71 στις 5 Ιανουαρίου του 2021.

Η κατάταξη του Group L:

1. Μούρθια 1-0

2. Προμηθέας 1-0

3. ΑΕΚ Betsson 0-1

4. Χάποελ Χολόν 0-1