ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Αποκαλύψεις Μαρτίνς για πρόταση σε παίκτες του στη Ρίο Άβε να έχουν μειωμένη απόδοση

Στη δίκη του ατζέντη Σέζαρ Μποαβεντούρα, ο οποίος κατηγορείται πως τη σεζόν 2015/16 προσέγγισε τρεις παίκτες της Ρίο Άβε, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα με την Μπενφίκα, κατέθεσε κι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Ανέφερε πως στο διάστημα που ο ίδιος ήταν προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, είχε ενημερωθεί πως υπήρχε σχετική προσέγγιση σε ποδοσφαιριστές του.

«Δύο παίκτες, ο Μαρσέλο κι ο Λιόν, ήρθαν στο γραφείο μου και ενημέρωσαν ότι είχαν στρατολογηθεί από έναν ατζέντη, χωρίς να διευκρινίσουν το όνομά του, το οποίο έμαθα αργότερα μέσω των ΜΜΕ.

Ενημέρωσα τους υπεύθυνους της Ρίο Άβε για αυτό που είχε συμβεί. Οι αθλητές ένιωθαν εμφανώς άβολα και ζήτησαν να μην παίξουν επειδή ήταν φοβισμένοι, ένα αίτημα που αρνήθηκα. Τους εμπιστευόμουν.

Δεν θυμάμαι τι ποσά μου είπαν. Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο και έθεσα το θέμα στα αποδυτήρια. Τελικά, έβαλα τους δύο να παίξουν και δεν θυμάμαι κάποιος από αυτούς να είχε μειωμένη απόδοση» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο Μαρτίνς.

Στη συγκεκριμένη δίκη, δεν είναι κατηγορούμενη η Μπενφίκα, καθώς το δικαστήριο έχει κρίνει πως ο Μποαβεντούρα ενεργούσε μόνος του και δεν είχε εντολή από κάποιον σύλλογο να διαφθείρει τους αθλητές.