ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μας είπαν να επιτεθούμε και μου έδωσαν τη φωτοβολίδα»

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον ο δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος 31χρονου αστυνομικού -ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση– έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 18χρονο οπαδό, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι είχε ακούσει ότι θα γίνει επίθεση σε βάρος αστυνομικών εκτός του γηπέδου και κάποια στιγμή ενημερώθηκε μαζί με άλλα άτομα να βγουν εκτός του κλειστού.

Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια άτομα που τους έδωσαν διάφορα πολεμοφόδια, όπως μολότοφ, ξύλα, πέτρες και φωτοβολίδες. «Εμένα μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και μου έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσω», φέρεται να κατέθεσε, ενώ μετά από λίγο είδε τη φωτοβολίδα να χτυπάει στο έδαφος και στη συνέχεια να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού.

Τέλος, ο 18χρονος ομολόγησε ότι επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του μαζί με άλλα 423 άτομα.