ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Κοινοί εγκληματίες στο Ρέντη

Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από επίθεση χούλιγκαν που πέταξαν ναυτική φωτοβολίδα έξω από γήπεδο στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνοντας λόγο για «εγκληματική επίθεση».

«Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες» είπε ακόμα ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέ κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους» συνέχισε.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ λέγοντας ότι «πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας» στους προσαχθέντες. «Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες» συνέχισε.

«Ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχεύουν το σύνολο των ανδρών και των γυναικών της ΕΛΑΣ που υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του επειδή προσπάθησε να προστατεύσει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εκγληματίες» κατέληξε για το θέμα στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε επόμενη ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ένα νέο παιδί που πήγε να υπερασπιστεί τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει σπιτί του και αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα γήπεδα ή τα πανεπιστήμια είναι χώρος διατύπωσης των εγκληματικών τους προθέσεων».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Όπως είπε «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσςεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγάινουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κωδικα».

«Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφε στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» συμπλήρωσε ο κ Μαρινάκης.

Επανερχόμενος, δε, στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ αφού επανέλαβε ότι «υπερβάλουν εαυτούς» πρόσθσε ότι «σίγουρα υπαρχουν μεμονωμένα περιστατικά που ελέγχονται κατά καιρούς για υπέρμετρη χρήση βίας αλλά καποιοι διαχρονικά ψάχνουν να απομονώσουν τα περιστατικά αυτά για να βάλουν απέναντι την αστυνομία. Μόνο τους τελευταίους μήνες μετά τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου έχουν πολλαπλασιαστεί οι έλεγχοι και το σφράγισμα συνδέσμων, έχουμε ελέγχους σε θύρες και αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται μ ε μεγαλύτερη ένταση».

«Είναι δεδομένοι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τους ελέγχουνς και να παρανομούν. Όσα έχουν εξαγγελθεί θα εφαρμοστούν» πρόσθεσε και θύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το καλοκαίρι μετά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ ότι «όλη αυτή η διαδικασία είναι δυναμική και έχουν μια κλιμάκωση με βάση όσα συμβαίνουν και την αντίδραση. Εμείς κρατάμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας».

Πηγή: protothema.gr