AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ έχει τελικό στην Ολλανδία με στόχο να πάρει το εισιτήριο για το Conference League

Η ΑΕΚ έχει απόψε (22:00, Cosmote Sport 6) τελικό. Η Ένωση φιλοξενείται από τον Άγιαξ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Europa League έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League.

Η Ένωση προέρχεται από την ήττα (1-0) στην “Αγιά Σοφιά” από την Μπράιτον. Σε ένα παιχνίδι που κέρδισε τις εντυπώσεις… πολιορκώντας την αντίπαλό της, αλλά εντέλει πληγώθηκε αφενός από δύο λάθη της (πέναλτι κόντρα στη ροή του αγώνα και αποβολή Γκατσίνοβιτς), αφετέρου από την αναποτελεσματικότητά της. Φυσικά, δεν είχε εγχώριες υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της αποχής των διαιτητών.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη στο γήπεδο. Περίπου 3.000 Ενωσίτες θα έχει στο πλευρό της, με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να προχωρά σε σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με την προσέλευσή τους στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και όχι μόνο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι νταμπλούχοι Ελλάδος αντιμετωπίζουν για ακόμα ένα παιχνίδι σημαντικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς, ο τραυματίας Στάνκοβιτς, ο Αραούχο που παραμένει εκτός προληπτικά, καθώς και οι Πινέδα και Πόνσε που αποτελούν προβλήματα (τραυματισμών) της τελευταίας στιγμής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει πολλά. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασιάδης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί. Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος θα είναι τα δύο χαφ, με τους Άμραμπατ και Τσούμπερ στα “φτερά” και τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
Α’ Βοηθός: Σίμον Μπένετ (Αγγλία)
Β’ Βοηθός: Λι Μπετς (Αγγλία)
4ος διαιτητής: Ντάρεν Ίνγκλαντ (Αγγλία)
VAR: Φενταγί Σαν (Ελβετία)