AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Οι εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη φιλοξενία της Χάποελ Χολόν και η αναφορά στο παρελθόν

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του BCL για την απόφαση περί διεξαγωγής αναμετρήσεων της Χάποελ Χολόν στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, ενημερώνουμε, ότι:

Εξαιτίας της συγκυρίας και εξαιτίας της εκρύθμου καταστάσεως, δεν μπορούσαμε παρά να αποδεχτούμε την απόφαση της FIBA, με συναίνεση της ΕΟΚ, για φιλοξενία (δίχως οικονομικό αντάλλαγμα) της Χάποελ Χολόν στο Γήπεδό μας.

Και για να μη ξεχνιόμαστε…

Συνενωσίτες, ηρεμήστε και θυμηθείτε τόσα χρόνια τι κάναμε…

Σε ό,τι μας αφορά, λοιπόν, στο διάβα της θητείας μας έχουμε αποδείξει εμπράκτως, ότι βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η ανάδειξη των υπερανθρώπινων αξιών και ιδανικών, που πρεσβεύει το ιστορικό Σωματείο μας, που γεννήθηκε από Πρόσφυγες, αλλά και η στήριξη όλων όσοι την έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από κόστος, δίχως παρωπίδες και δίχως αστερίσκους.

1) Η οικογένεια της «Βασίλισσας» ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΗ άνοιξε πολλάκις τη μεγάλη αγκαλιά της για να δεχτεί στα γήπεδα, όπου αγωνιζόταν στην «προ Άνω Λιοσίων» περίοδο, τους φίλους Παλαιστινίους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας, σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών και τον Δήμο Βριλησσίων, στο Κλειστό των Βριλησσίων, διεξήχθη η αναμέτρηση Ομάδας της ΑΕΚ με την Κυπελλούχο Παλαιστίνης, Orthodox Beitsahour, στις 20/11/2016, άφησε εποχή. Οι αθλητές και οι συνοδοί δε της Ομάδας της Παλαιστίνης, την προηγούμενη ημέρα, φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου για την αναμέτρηση ΑΕΚ – Προμηθέας.

2) Την επόμενη χρονιά, και πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2017, η ΑΕΚ BC διοργάνωσε πολυήμερο διεθνές τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ και ομάδες Εφήβων της ΑΕΚ, του Αμαρουσίου, του Μίλωνα και του Αστέρα Αγίου Δημητρίου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Αμαρουσίου και στο Κλειστό της Νέας Σμύρνης.

3) Για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας και αλληλεγγύης, στις 11/11/2018 στο Κλειστό Αμαρουσίου διεξήχθη ξανά φιλική αναμέτρηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ανάμεσα στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ και την Ομάδα Orthodox Bethlehem.

4) Η οικογένεια της «Βασίλισσας» άνοιξε πολλάκις την αγκαλιά της σε πρόσφυγες ανεξαρτήτως χώρας και εθνικότητος, και διοργάνωσε δεκάδες δράσεις κοινωνικής ευθύνης στο ΟΑΚΑ και αλλαχού.

5) Η οικογένεια της «Βασίλισσας» έχει ορθάνοικτη την αγκαλιά της μέχρι και σήμερα έχοντας συνεργασία με το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» και με τα ασυνόδευτα παιδιά της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

6) Η οικογένεια της «Βασίλισσας», στις 18 Οκτωβρίου 2022, δέχτηκε το αίτημα του Enes Kanter Freedom για φιλοξενία του ιδίου και παιδιών Τούρκων προσφύγων για καμπ στα Άνω Λιόσια, παρότι επικηρυγμένος από την Κυβέρνηση της χώρας του, αναγνωρίζοντας σταθερά το δικαίωμα της ελευθερίας, και μη υπολογίζοντας το κόστος της απόφασής μας.

7) Η οικογένεια της «Βασίλισσας» άνοιξε τη μεγάλη αγκαλιά της, με τη συμβολή της ΒΕΤSSON, στο περιθώριο της αναμέτρησης με Γαλατασαράι, στις 14 Μαρτίου 2023, με οικονομική υποστήριξη της τάξης των 100.000 ευρώ υπέρ των σεισμοπλήκτων της γείτονος.

8) Η οικογένεια της «Βασίλισσας» εδώ και χρόνια έχει εντάξει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της ΑΕΚ ΒC ACADEMY προσφυγόπουλα όλων των ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί της και κοινωνικοποιούνται μαζί της.

Η οικογένεια της «Βασίλισσας» έχει συνδυάσει την παρουσία της επί 9ετία με πολλαπλές δράσεις υπέρ των προσφύγων, που κατακλύζουν κατόπιν πρόσκλησής μας το γήπεδό μας, ενώ υπάρχουν και δράσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητος, καθώς αυτό που προέχει είναι η ανεκτίμητη προσφορά αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ο Αθλητισμός ενώνει! Κι αυτό είναι το μήνυμα, που εκπέμπεται ετούτες τις δύσκολες ώρες.

Γιατί η ΑΕΚ διαχρονικά ήταν/είναι η Μάνα ΟΛΩΝ, οοόλων των προσφύγων.

‘Η, μήπως έπαψε να είναι «οοόλων των προσφύγων» για κάποιους;

Συνενωσίτες…

Ραντεβού στα δύσκολα!