AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χολ 6ος ξένος πασέρ της Basket League

Έμεινε για 16:33 στο παρκέ στον αγώνα με την Καρδίτσα Ιαπωνική, ωστόσο ο Λάνγκστον Χολ πρόλαβε σε αυτό το διάστημα να μοιράσει εννιά ασίστ.

Με αυτές ισοφάρισε την κορυφαία, φετινή επίδοση της ΑΕΚ Betsson αφού στην ίδια έφτασε στο ματς με τον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Φλιώνης. Η επίδοση του Αμερικανού όμως είχε μία σημαντικότερη προέκταση.

Ο Χολ με τις εννιά ασίστ που είχε στον χθεσινό αγώνα, έγινε ο 6ος ξένος πασέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 440 και ξεπέρασε τον Ντέγιαν Μποντίρογκα που είχε 436.

Ο Αμερικανός γκαρντ που παίζει με τρίτη διαφορετική ομάδα στη χώρα μας μετά τον Κολοσσό H Hotels και τον Προμηθέα, σημείωσε την 6η φετινή επίδοση +7 στον συντελεστή ασίστ/λαθών αφού συνδύασε τις εννιά ασίστ του με δύο λάθη.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για την «Ένωση»…

*Ο Τσέισον Ραντλ είχε 6/8 τρίποντα και με αυτά σημείωσε την 22η επίδοση 6+ εύστοχων σουτ από την περίμετρο, στην ιστορία της ομάδας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση της ΑΕΚ Betsson, αφού πέντε τρίποντα είχε ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna. Παράλληλα πρόκειται για την ισοφάριση της δεύτερης, μεγαλύτερης φετινής επίδοσης αφού επτά είχε ο Κάνααν με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα.

Ο Ραντλ τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και έτσι η ΑΕΚ Betsson έχει πλέον πέντε παίκτες, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, που έφτασαν σε επίδοση 20+ πόντων. Είχαν προηγηθεί οι Τίλμαν, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και ΜάκΛεμορ.

*Στα «σκάρτα» πέντε λεπτά που αγωνίστηκε, ο Δημήτρης Φλιώνης μάζεψε δύο ριμπάουντ. Με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 400 στην 176η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του με εννιά. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη των πέντε αγωνιστικών για την ΑΕΚ Betsson, με τον Θεσσαλονικιό φόργουορντ να έχει και την πρώτη, αφού είχε 12 στο ματς με τον Άρη Midea.

Ο διεθνής φόργουορντ εξάλλου, είχε 3/5 δίποντα και έγινε ο 104ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson που έφτασε τα 50.

*Ο Ζώης Καράμπελας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε χθες από τον Πλάθα και μεταξύ άλλων, έγινε ο δεύτερος παίκτης της φετινής ΑΕΚ Betsson με επίδοση 6+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών, έχοντας επτά ασίστ και ένα λάθος. Μεγαλύτερο είχε μόνο στο ίδιο ματς ο Λάνγκστον Χολ (7).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ Betsson ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη εύστοχων τριπόντων στη σεζόν, έχοντας 14.

*Μέσα από το πολύ παραγωγικό πρώτο ημίχρονο της, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων στη σεζόν έχοντας 59. Περισσότερους είχε μόνον ο Προμηθέας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του με το Μαρούσι (62).

*Παράλληλα η «Ένωση» έφτασε στη δεύτερη «100άρα» της στη σεζόν μετά από εκείνη επί του Απόλλωνα Carna και σε συνδυασμό με την υψηλή επίδοση της Καρδίτσας, το ματς ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση πόντων της σεζόν έχοντας 191.