AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φλιώνης στην 20άδα των πασέρ της ΑΕΚ

Μέσα από ένα παιχνίδι, αυτό με τον Κολοσσό H Hotels, στο οποίο η ΑΕΚ Betsson σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση της στις ασίστ, ο Δημήτρης Φλιώνης έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Ο διεθνής γκαρντ μπήκε στην 20άδα των πασέρ της.

Η ομάδα του Χουάν Πλάθα είχε 26 ασίστ και ξεπέρασε κατά τρεις το προηγούμενο, φετινό ρεκόρ της αφού είχε 23 στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna. Ο Δημήτρης Φλιώνης πρόλαβε στα 15:57 της παρουσίας του να μοιράσει έξι ασίστ και με αυτά να μπει στην 20άδα της ιστορικής λίστας της «Ένωσης». Έφτασε τις 114 και ξεπέρασε τον Άντονι Μπούι (1999-00) και τον Κιθ Λάνγκφορντ (2019-21 και 2021-22) που είχαν από 113.

Σε ένα επίτευγμα με ασίστ έφτασε και ο έτερος Έλληνας πόιντ γκαρντ της ΑΕΚ Betsson, Ζώης Καράμπελας. Έχοντας επτά ασίστ και κανένα λάθος σημείωσε την 7η φετινή επίδοση 7+ ασίστ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών και ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας του, που μπήκε σε αυτήν τη λίστα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο δεν έφτασε και στην περσινή σεζόν κάποιος παίκτης της ΑΕΚ Betsson, στο σύνολο των 24 αγώνων της στο Πρωτάθλημα, αφού η κορυφαία επίδοση ήταν του Βασίλη Ξανθόπουλου στο ματς της 19ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα, στο οποίο είχε 5 ασίστ και κανένα λάθος.

Ο Καράμπελας παράλληλα, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στον συντελεστή ασίστ/λαθών, μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ Betsson, έχοντας 7 (7 ασίστ / 0 λάθη), όπως και ο Λάνγκστον Χολ στον αγώνα με την Καρδίτσα Ιαπωνική (9 ασίστ / 2 λάθη).