ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μοναστηράκι: Ποινικές διώξεις σε 14 άτομα για τα επεισόδια – Το προφίλ των συλληφθέντων (video)

Η χθεσινή ένταση που σημειώθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι μετά από επίθεση ακροδεξιών συνεχίστηκε και σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν φτάσουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 14 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μοναστηράκι, σημειώθηκε ένταση μεταξύ του κόσμου που έφτασε εκεί και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνει τους παρευρισκόμενους από το σημείο.

Οι 14 συλληφθέντες πέρασαν από το κατώφλι της Ευελπίδων και τους αποδόθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματοις και πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται για επικίνδυνη παρέμβαση σε συγκοινωνία σταθερής τροχιάς, ενώ ως προς τα πλημμελήματα κατηγορούνται για διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και απείθεια.

Και οι 14 συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.
Το προφίλ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 10 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάμεσά τους μία γυναίκα, που έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Ακόμη, συνελήφθησαν τέσσερις ακροδεξιοί, εκ των οποίων δύο έχουν απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια και επιθέσεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο άνδρας που κρατούσε στα χέρια του το μπιτόνι με το υγρό, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014 στο ΟΑΚΑ για κατοχή βεγγαλικών.