AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν την Ευρώπη

Η ΑΕΚ γνωρίζει πως το σημερινό (17:15, ΕΡΤ3) παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι αρκετά δύσκολο. Ένα ματς που πραγματοποιείται για την 7η αγωνιστική της Basket League. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που κουβαλάει από πέρυσι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Η Βασίλισσα θα αγωνιστεί κόντρα στην μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και αυτό τα λέει όλα. Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο σερί νίκες στην Ελλάδα και έχει ρεκόρ 3-3, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι μόνος στην 1η θέση, με 6-0.

Για την ομάδα του Ζοάν Πλάθα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα γίνει η διαχείριση, με δεδομένο ότι μόλις δύο μέρες μετά, θα ακολουθήσει το επίσης απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην πολωνική, Κινγκ Στσέτσιν, στα Άνω Λιόσια για το Basketball Champions League. Θα είναι δηλαδή και μία πρόβα ενόψει αυτού του αγώνα, που έχει μεγάλη σημασία για την 1η θέση στον Δ’ Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» του BCL.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Μπεν ΜάκΛεμορ είχε υποστεί πλήξη δεξιού μηριαίου στον εντός έδρα αγώνα κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά πλέον είναι 100% έτοιμος από ιατρικής άποψης. Θα έχει φυσικά ενδιαφέρον να φανεί και το ποιος από τους επτά ξένους της ΑΕΚ, θα μείνει εκτός της εξάδας που απαιτείται ανά αγώνα στη Basket League.

*Πρώτος διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο διεθνής, Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και μαζί του, θα είναι ο επίσης διεθνής, Γιάννης Τηγάνης (Αττικής) και ο Βασίλης Τσώνος (Αττικής).