AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ ισοφάρισε το ρεκόρ λαθών της στην τετραετία

Σε ομαδικό επίπεδο για την ΑΕΚ Betsson προέκυψαν κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις μέσα από το χθεσινό ντέρμπι…

*Είχε επτά λάθη και ισοφάρισε το ρεκόρ της στην τελευταία τετραετία. Είναι μία επίδοση που είχε ακόμη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco της περσινής σεζόν και τρεις φορές στη σεζόν 2020-21 (με Παναθηναϊκό εκτός, Περιστέρι εντός και Μεσολόγγι εντός έδρας). Για να βρούμε την προηγούμενη, μικρότερη επίδοση λαθών από τον Δικέφαλο θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2019-20 όταν έκανε έξι στα εντός έδρας παιχνίδια της με τον Άρη Midea και τον Παναθηναϊκό.

Τα επτά λάθη παράλληλα, είναι η τρίτη μικρότερη επίδοση των επτά πρώτων αγωνιστικών της φετινής Stoiximan Basket League.

*Η «Ένωση» είχε εννιά περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό (14 έναντι πέντε), επίδοση που κατατάσσεται στις έξι μεγαλύτερες της σεζόν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από αυτά πήρε 22 πόντους που είναι η τρίτη μεγαλύτερη επίδοση στη σεζόν και ότι είχε 14 περισσότερους από τον Παναθηναϊκό (4-22), επίδοση που είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη της περιόδου.

*Ακόμη η ομάδα του Χουάν Πλάθα είχε τριπλάσιο αριθμό πόντων από αιφνιδιασμούς (6-18). Αυτό το +12 αποτελεί ισοφάριση της 6ης μεγαλύτερης, φετινής διαφοράς.

*Η ΑΕΚ Betsson ισοφάρισε την τρίτη μικρότερη επίδοση εύστοχων βολών στη σεζόν, έχοντας πέντε (5/7).

*Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τέταρτο της σεζόν στο οποίο δεν νίκησε η ομάδα που είχε μεγαλύτερο αριθμό ranking. Είχε 97 έναντι του 96 του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να έχουν μία ακόμη φορά θέση στη συγκεκριμένη λίστα αφού νίκησαν και το Περιστέρι bwin παρότι είχαν μικρότερο αριθμό ranking (73-72 ranking – 64-66 σκορ).