ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ είναι να πετάει φωτιές και να σκορπίζει χαρά για το άθλημα

Με το γνωστό σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, κατέβηκε η ομάδα μας απέναντι στην μιλημένη κι άρα υποτονική Λαμία. Για τη νίκη και την τόνωση του ηθικού, του Γκατσίνοβιτς και του Γκαρσία. Σε μια ήσυχη βραδιά με καλή θερμοκρασία και ανεκτή υγρασία. Και χωρίς να παρατηρώ κάποιο άγχος στην κερκίδα.

Και πήγαν όλα καλά. Η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι, είχε σταθερά την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, κινδύνεψε όλο κι όλο δυό φορές, σκόραρε τρία γκολ χωρίς να είναι καταιγιστική και πήρε μια επαγγελματική νίκη για τους τρεις βαθμούς. Με κορυφαίο σε τρέξιμο και διάθεση τον Σιμάνσκι, τον οποίο ακολούθησε ο Βίντα και ο Μοχαμαντί κύρια στο πρώτο μέρος.

Όλοι οι άλλοι, όπως και η ομάδα ολόκληρη, ήταν για τα μπάζα. Όπως και το παίξιμο που είδαμε. Ανορθόγραφο και κακό ποδόσφαιρο. Με μηδενική δημιουργία από το κέντρο και καμία ανάπτυξη από τα άκρα. Φυσικά έφταιγε η κακή εμφάνιση του Πινέδα, του Γκατσίνοβιτς ( κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν βγήκε από το τέταρτο κι αφού του άλλαζε συνέχεια θέσεις ο Αλμέιδα ) και του 24 εκατομμύρια αλλά δεν τον πουλάω. Από κοντά κι ο φλύαρος Αραούχο.

Τα γκολ όμως μπαίνανε και το τηλέφωνο είχε λειτουργήσει πολύ καλά. Περίμενε η Λαμία να φάει και δεύτερο και δεν προχώραγε κι αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να βλέπουμε μια σούπα, που θύμιζε τις συζητήσεις της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα. Γύρω γύρω η μπάλα, οριζόντια ανάπτυξη και μηδενικό θέαμα. Όταν λέμε ότι λείπει ένας χάφαρος, το ξαναλέμε. Ο Πιζάρο που μπήκε αλλαγή έδειξε ότι δεν είναι και για πολλά περισσότερα από όσα έχουμε δει κι ας μην έχει καμία πίεση αποτελέσματος.

Θα μου πεις, πώς γίνεται αυτό και τι διάολο θέλω. Θα σου πω ότι γίνεται να μην παίξεις καλά, αλλά λόγω φανέλας ή τηλεφωνικού κέντρου να κερδίζεις. Όλα γίνονται. Τι διάολο θέλω; Όχι να συντρίψω ομάδα φιλική σε εμάς, αλλά να δω κάτι σε επίπεδο ρυθμού και θεάματος. Και να δω ρε παιδί μου να βγαίνουν οι χειρότεροι πιο γρήγορα. Πάλι στο 70 οι αλλαγές; Πόσο πρέπει να σκάσει ο Πινέδα που έγινε σήμερα δεξί μπακ; Οι ισοδύναμες ενδεκάδες πού είναι; Εντάξει έλειπε ο Ρότα, και; Είχε σκάσει Ο Σιντιμπέ; Τριάδα πίσω δεν έπαιζε ; Για να φυλάνε τον έναν επιθετικό της Λαμίας;

Μα έχεις κάνει νίκη με τριάρα και δεν είσαι ευχαριστημένος; Ποιός είναι; Από την μπάλα κι όχι από τη νίκη και το αποτέλεσμα. Εξηγούμαι. Όπως εξηγούμαι για την δυσαρέσκεια μου σε σχέση με την σωστή μπάλα και τις λύσεις που δεν ερχόντουσαν με έναν αντίπαλο σούπερ παθητικό. Που ίσως να είναι πρόβλημα αισθητικής μου τελικά, κι όχι γενικότερης δυσλειτουργίας της ομάδας. Να μην επιμείνω και μακάρι κάτι να προσθέτουν οι επαγγελματικές νίκες στο ηθικό του Γκαρσία, που έβαλε γκολ αλλά δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο.

Εν πάση περιπτώσει, συγχαρητήρια δίνουμε και περιμένουμε την δουλειά εν όψει επανέναρξης. Η δουλειά έγινε αλλά η ΑΕΚ δεν είναι για την δουλειά. Είναι να πετάει φωτιές και να σκορπίζει χαρά για το άθλημα. Είναι για να φέρνει και αλλόθρησκους να την βλέπουνε. Είναι να παίζει καλά και να την χειροκροτάει το γήπεδο, όχι να αναγκάζει τον εγγυητή να σηκωθεί στο 2-0 και να αναρωτιέται τι πάει στραβά…Διότι κι αυτός, με το τηλέφωνο στο χέρι, κάπου φάνηκε ότι δεν του άρεσε η συμφωνία….