AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Το ποδόσφαιρο, μια μπάλα ενώνει κοινωνικές τάξεις, φυλές, και μας κάνει καλύτερους (videos)

Ο Ματίας Αλμέιδα, ο άνθρωπος που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τρίτου νταμπλ της ιστορίας της, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023!

Μετά τη βράβευσή του είπε:

«Ευχαριστώ για αυτή την εκδήλωσή και την πρόσκληση. Τα βραβεία για τους αθλητές είναι ένα χάδι στην ψυχή. Αυτό είναι που μένει στις καριέρες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το γκρουπ των ποδοσφαιριστών μου, δεν θα μπορούσα να έχω καταφέρει τίποτα χωρίς αυτούς.

Θέλω να μοιραστώ το βραβείο αυτό με τα υπόλοιπα μέλη του σταφ μου, χωρίς αυτούς επίσης δεν θα είχα πετύχει τίποτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο της ΑΕΚ για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους και κάθε έναν ξεχωριστά στο δικό μας κλαμπ. Η οικογένεια μου πάντα βρίσκεται μαζί μου, είναι και εδώ. Έχω αρκετό καιρό που γνωρίζω τον κόσμο μέσα από το ποδόσφαιρο Δεν παύω να είμαι εκπρόσωπος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου λοιπόν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον διερμηνέα γιατί είναι η φωνή, χωρίς αυτόν δεν θα με καταλαβαίνετε.

Θα ήθελα να μοιραστώ το βραβείο με τους δύο συνυποψήφιους, Μια νίκη ή δύο δεν σε κάνουν κάτι παραπάνω σε σχέση με άλλον. Θέλω να υποστηρίξω ένα καλύτερο πιο υγιές ποδόσφαιρο. Μακάρι να το ποδόσφαιρο να δώσει περισσότερο φως και να εκπροσωπεί σωστά την κοινωνία που ζούμε. Να μην μείνουμε μόνο στα λόγια να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να βελτιώνεται η κατάσταση. Ευχαριστώ και ελπίζω και την επόμενη χρονιά να είμαι προσκεκλημένος».

Ακολούθησε μια ερώτηση του Ντέμη Νικολαΐδη. Του παρουσίασε μια οδό με ίδιο επίθετο με το δικό του που υπάρχει στην Αθήνα και τον ρώτησε αν θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και την ΑΕΚ:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, από αυτό που μου χαρίζει το ποδόσφαιρο. Έχω ακούσει πολύ προσεκτικά τον κόσμο που μίλησε. Το ποδόσφαιρο, μια μπάλα ενώνει κοινωνικές τάξεις, φυλές, και μας κάνει καλύτερους. Ζήτω το ποδόσφαιρο» τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα.