AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Κατσούρη: Μαχαίρι που είχε βρεθεί στη Ριζούπολη ανήκει σε Κροάτη και έχει αίμα του Μιχάλη

Νεότερες εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα στην υπόθεση για το πως δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης από Κροάτες χούλιγκαν, στη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο.

Το πρωί βρέθηκε δείγμα DNA του 35χρονου Έλληνα οπαδού της ΑΕΚ, που συνελήφθη πρόσφατα ως ύποπτος για την υπόθεση, σε μαχαίρι κοντά στο σημείο συμπλοκής του θύματος με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ταυτοποίηση του DNA δεν αρκεί ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον 35χρονο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε είναι από συμπλοκή πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οπαδός που συνελήφθη ήταν ο οπαδός που έτρεχε μαζί με τον Μιχάλη στη προσπάθεια τους να διαφύγουν από το μένος των Κροατών. «Ενώ λοιπόν τρέχανε, διατυπώθηκε η θεωρία ότι “κατά λάθος ο συγκεκριμένος οπαδός της ΑΕΚ που κρατούσε μαχαίρι στο ένα του χέρι έπληξε τον άτυχο Μιχάλη Κατσούρη και από εκεί προήλθε ο μοιραίος τραυματισμός. Αυτή ήταν μια θεωρία που είχε αναπτυχθεί, η οποία όμως απορρίφθηκε λόγω του γεγονότος ότι σταγόνες αίματος είχαν βρεθεί στο σημείο της πρώτης συμπλοκής. Τώρα βρέθηκε σταγόνα αίματος στο συγκεκριμένο μαχαίρι αλλά υπάρχει και ένα αντιφατικό σημείο: Μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη είχε βρεθεί και σε άλλο σημείο και ανήκε σε Κροάτη. Το συγκεκριμένο μαχαίρι είχε βρεθεί στην περιοχή της Ριζούπολης, προς τη μεριά που είχαν διαφύγει οι Κροάτες.

Εκτιμάται, λοιπόν, ότι οι σταγόνες του αίματος του Μιχάλη έπεσε στο μαχαίρι, που κρατούσε ο συνοπαδός του τη στιγμή που έτρεχαν να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν ο νεαρός οπαδός της ΑΕΚ μαχαίρωσε τον Μιχάλη Κατσούρη, ένα σενάριο που δεν ευσταθεί με τα όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.

«Είναι τρελό να πούμε ότι μαχαιρώθηκαν οι συνοπαδοί μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA.

Έτσι πλέον οι Αρχές δείχνουν ότι αποκλείουν ο θάνατος του Μιχάλη να προήλθε από το μαχαίρ του συνοπαδού του Α. αλλά από αυτό του Κροάτη χούλιγκαν που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Ριζούπολη.