AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τριάρα στον Πανιώνιο και πρόκριση για την Κ17 της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο σε αγώνα για την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Κ17 της Super League 2023-24 που πραγματοποιήθηκε στο Β’ Δημοτικό Γήπεδο Αλίμου και ολοκλήρωσε τους αγώνες της στον Α’ Ομιλο της πρώτης φάσης μόνο με νίκες.

Το σκορ άνοιξε στο 34′ με κεφαλιά του Παντελή Λεοντή από το ύψος του δεύτερου δοκαριού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιάσονα Ψυχογιού. Το 0-2 ήρθε στο 52′, όταν ο Θοδωρής Μπούσιος έτρεξε με την μπάλα σχεδόν το μισό γήπεδο και έκανε κάθετη στον Ψυχογιό, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε.

Το τρίτο γκολ σημειώθηκε στο 76′, όταν ο Βασίλης Μούρτζινος «σήκωσε» την μπάλα από τον χώρο του κέντρου στα δεξιά της μεγάλης περιοχής και ο Γιάννης Δασκαλοπουλος με μονοκόμματο πλασέ «κρέμασε» τον τερματοφύλακα.

ΑΕΚ (Πέτρος Τασουνίδης): Λιακόπουλος, Αρβανιτάκης, Λιγάτος, Κουτσουδάκης (68′ Μαρκόπουλος) Μπούσιος (65′ Μούρτζινος) Παναγιωτόπουλος (68′ Ναλιτζής) Παπαδημητρίου, Ψυχογιός (53′ Γριτσίπης) Δασκαλόπουλος, Λεοντής (65΄Αβράσογλου) Ζούλιας.

Θα ακολουθήσουν διπλοί νοκ άουτ αγώνες με τον νικητή του Β’ ομίλου (Ολυμπιακός ή Κηφισιά) και ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή μεταξύ του ζευγαριού μεταξύ των πρώτων σε 3ο (Παναθηναϊκός ή Βόλος) και 4ο όμιλο (ΠΑΟΚ). Ο τελικός νικητής αυτών αναμετρήσεων εξασφαλίζει από τώρα μία θέση στο Final 4, Αργότερα, μέσα στον Νοέμβριο, θα αρχίσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, από την οποία θα προκύψουν οι άλλες τρεις θέσεις του Final 4.