ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλη λειτουργική και βιώσιμη θέλει ο Γιάννης Τομπούλογλου την ημέρα του αγώνα της ΑΕΚ

Από χθες το βράδυ ο Γιάννης Τομπούλογλου είναι νέος Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μία από τις δεσμεύσεις του που καλείται να κάνει πράξη είναι να δημιουργήσει μια πόλη λειτουργική και βιώσιμη ειδικά την ημέρα των αγώνων της ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρει:

Επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης με μία νέα μελέτη, που θα συμπεριλαμβάνει και την λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ σε συνάρτηση με τις αυξημένες ροές κόσμου που δέχεται καθημερινά πλέον η πόλη.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στα όρια της πόλης, όπως στο χώρο της Μπριτάνια.

Τις ημέρες των αγώνων στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά του γηπέδου θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο τα οχήματα των κατοίκων, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα πιστοποιείται ότι κατοικούν ή εργάζονται στην πόλη.

Ειδική πρόβλεψη, τις ημέρες των αγώνων, για τα αυτοκίνητα των περιοίκων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό πάρκινγκ, με τη μίσθωση χώρων στάθμευσης στο χώρο του «Ιωνικού Κέντρου» επί της οδού Παπαναστασίου στον περισσό έναντι ΗΣΑΠ.

Στην αποσυμφόρηση της πόλης από τα ΙΧ βοηθά η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας με νέα λεωφορεία, που περνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και καλύπτουν κάθε σημείο της πόλης.